Veronika Ondo-Cholewová Šport Futbal

Novinky zo zemplínskeho futbalu: MFK Zemplín Michalovce na čele s Hrnčárom

Futbalový klub má novinky. Hlavný tréner MFK Zemplín Michalovce je Norbert Hrnčár.

Ilustračný obrázok k článku Novinky zo zemplínskeho futbalu: MFK Zemplín Michalovce na čele s Hrnčárom
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Novým trénerom MFK Zemplín Michalovce sa stal v utorok pätnásteho marca Norbert Hrnčár. Ten na tomto poste nahradil Miroslava Nemca, ktorého stoličku definitívne zlomila prehra 1:2 v Senici. Informoval o tom klub na svojej webovej stránke.

Koho vystriedal?

Ako zverejnili z klubu, Norbert Hrnčár bude šiestym trénerom, ktorý povedie MFK Zemplín Michalovce v najvyššej súťaži. Prvým bol František Šutrma, ktorý odtiahol jesennú časť sezóny 2015/16.

V jarnej časti už viedol tím Stanislav Griga. Toho v lete 2016 na viac ako tri roky vystriedal Anton Šoltis. Ten skončil v novembri 2019, kedy ho nahradil Jozef Majoroš.

„V apríli minulého roka sa opäť vrátil Šoltis, no jeho misia bola iba do konca sezóny. Tú odštartoval práve Miroslav Nemec, no ani ten sezónu na lavičke michalovského celku nedokončí,“ zverejnili z klubu.

Viac o rodákovi z Nitry

Päťdesiatjedenročný rodák z Nitry bol v minulosti slovenským reprezentantom. Hrával na poste stredopoliara. V sezóne 1998/99 doviedol ako kapitán Slovan Bratislava k slovenskému titulu.

Okrem Slovana Bratislava hrával aj v materskej Nitre, Spartaku Vráble, Banskej Bystrici, Nitre, Žiline či rakúskom UFC Pamhagen. Po skončení kariéry presedlal na trénerský post. Začínal ako asistent v Rači, Slovane Bratislava, Senici, či Petržalke. V roku 2012 sa stal trénerom vtedy druholigovej Banskej Bystrice.

V najvyššej súťaži viedol celky Myjavy, Ružomberka, Trenčína, či naposledy Spartaka Trnava. Medzitým si odskočil aj do českej Karvinej. Jeho asistent Richard Höger mu na viacerých z týchto miest robil asistenta. Futbalu sa venuje aj jeho syn Dávid, ktorý je aktuálne hráčom Slovana Bratislava

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM