Zuzana Ročeňová Správy

Nový rebríček najlepších škôl SR nás poteší: Michalovská ZŠ sa umiestnila v TOP 15!

Aktuálny rebríček základných a stredných škôl, ktorý zostavil inštitút INEKO, hovorí jasnou rečou aj pre Michalovce. Medzi najlepšími základnými školami sa totiž michalovská ZŠ T. J. Moussona umiestnila na 15. mieste.

Ilustračný obrázok k článku Nový rebríček najlepších škôl SR nás poteší: Michalovská ZŠ sa umiestnila v TOP 15!
Zdroj: Webnoviny.sk

Základná škola Teodora Jozefa Moussona získala celkové hodnotenie 6,4. Čo je škola s veľmi dobrými výsledkami. V súčasnosti túto základnú školu navštevuje 474 žiakov a vyučuje 39 pedagógov. Informoval o tom Peter Goliáš, riaditeľ inštitútu INEKO, ktoré rebríček zostavilo.

Medzi najlepšími základnými školami aj ZŠ na Okružnej

Medzi najlepšiu tridsiatku ZŠ sa tesne dostala aj michalovská Základná škola, Okružná 17, a to na 29. miesto. Kľúčovým ukazovateľom pri hodnotení základných škôl sú výsledky z Testovania 9 a mimoriadne výsledky žiakov.

„Zostavili sme aktuálne celkové hodnotenie škôl, a to s využitím údajov z rokov 2010 až 2013. Toto hodnotenie vzniká zvlášť pre základné školy, zvlášť pre gymnáziá a zvlášť pre SOŠ,“ spresnil Goliáš. Do hodnotenia boli zaradené iba tie školy, ktoré mali za posledné štyri roky aspoň 80 testovaných, resp. zmaturovaných žiakov a 80 absolventov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM