Rôzne

Nový rebríček všeobecných nemocníc: Takto dopadla michalovská

Zverejnili výsledky hodnotenia zdravotníckych zariadení Nemocnica roka. Ako je na to michalovská nemocnica?

Ilustračný obrázok k článku Nový rebríček všeobecných nemocníc: Takto dopadla michalovská
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Najlepšími nemocnicami tohto roka sa stala v kategórii štátnych univerzitných a fakultných nemocníc Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici a v kategórii všeobecných nemocníc Nemocnica Košice-Šaca, 1. súkromná nemocnica. Vyplýva to z piateho ročníka hodnotenia zdravotníckych zariadení Nemocnica roka, ktoré v pondelok zverejnil Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO). Predstaviteľom nemocníc zároveň odovzdali ocenenia.

V hodnotení veľkých štátnych nemocníc získala druhé miesto Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok – fakultná nemocnica a tretie miesto Univerzitná nemocnica Martin.

V kategórii všeobecných nemocníc na druhom mieste skončila Ľubovnianska nemocnica a na treťom Nemocnica Poprad.

A ako dopadla NsP Š. Kukuru v Michalovciach? Tá sa v tohtoročnom rebríčku INEKA vo svojej kategórii všeobecných nemocníc umiestnila v konkurencii ďalších 32 hodnotených nemocníc na 11. mieste.

Cieľom vytvárania rebríčkov hodnotenia nemocníc je podľa Petra Goliaša z INEKO zvyšovanie kvality zdravotnej starostlivosti. V budúcnosti by chceli predstavitelia inštitútu zostavovať aj hodnotenia jednotlivých ambulancií.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Pozrite si aj nové centrum športovej medicíny v Michalovciach.

V Michalovciach oficiálne predstavili nové centrum športovej medicíny
7
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM