VOCH Správy

O budúcnosti regiónu môžu rozhodnúť Michalovčania i ľudia z dedín

O budúcnosti mesta Michalovce a územia udržateľného mestského rozvoja, ktoré okrem okresného mesta tvorí aj 11 susediacich samospráv, môžu rozhodnúť aj Michalovčania a obyvatelia dotknutých obcí.

Ilustračný obrázok k článku O budúcnosti regiónu môžu rozhodnúť Michalovčania i ľudia z dedín
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovská samospráva ich na svojej internetovej stránke vyzýva k vyplneniu dotazníka, ktorý má predstaviteľom zapojených samospráv pomôcť definovať priority budúceho rozvoja.

Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja na roky 2022 až 2030 pre „Mestskú funkčnú oblasť Michalovce“ vytvárajú spolu s Michalovcami aj obce Trnava pri Laborci, Vinné, Zalužice, Čečehov, Zemplínska Široká, Lastomír, Krásnovce, Pozdišovce, Suché, Petrovce nad Laborcom a Zbudza.

„Tento nový strategický dokument sa zameriava na tri hlavné oblasti, oblasť zdravia obyvateľstva, ekológie a životného prostredia, ďalej oblasť sociálnych a kultúrnych služieb a vzdelávania, a na oblasť zlepšenia služieb samosprávy pre občanov,“ priblížilo mesto.

Dotazník, ktorý má zapojeným samosprávam priblížiť predstavy verejnosti o rozvoji územia, je dostupný na webovej stránke Michaloviec.

Prečítajte si aj:

V galérii nájdete archívne zábery z Pozdišoviec, ktoré sa tiež do spomínaného projektu zapájajú.

Obrazom z obce Pozdišovce
8
Galéria
Zdroj: Obec Pozdišovce
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM