Rôzne

Obec Kaluža o prebiehajúcej sezóne: Koľko ľudí počítajú cez víkendy v bazéne?

Rekreačné stredisko na Šírave v správe obce Kaluža zaznamenalo oproti vlaňajšku mierny pokles návštevníkov. Prečítajte si aj ďalšie fakty o sezóne.

Ilustračný obrázok k článku Obec Kaluža o prebiehajúcej sezóne: Koľko ľudí počítajú cez víkendy v bazéne?
Zdroj: TASR

„V bazéne máme počas víkendov od 1000 do 1200 ľudí, v stredisku je to aj 3500,“ uviedol starosta obce Ján Čuchran s tým, že cez týždeň sú tieto počty nižšie.

Obec ale zaznamenala väčší záujem o ubytovanie. „Prichádzajú k nám turisti, ktorí nie sú len trojdňoví, to znamená, že sa tu nezdržia len počas víkendu, ale strávia tu aj týždňovú dovolenku,“ vysvetlil Čuchran s tým, že ide väčšinou o rodiny s deťmi. V minulom mesiaci boli ubytovacie zariadenia využité na približne 80 percent.

Najčastejším dôvodom, prečo turisti využívajú práve ubytovacie zariadenia obce, je podľa Čuchrana fakt, že sú v blízkosti vody. Zároveň pociťujú väčšiu voľnosť. „Vyhovuje im to, že si môžu kedykoľvek vyjsť von v teplákoch, posedieť si, dať si kávičku. Niektorí návštevníci k nám chodia pravidelne už roky,“ vysvetlil. O ich pohodlie sa denne starajú pracovníci, ktorých obec sezónne zamestnáva aj niekoľko desiatok.

Miestna samospráva investovala do údržby strediska pred tohtoročnou sezónou finančné prostriedky vo výške približne 20 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM