Krimi

Obecný úrad zachvátili plamene: Ničivý živel spôsobil obrovské škody, FOTO a VIDEO

Veľké škody na budove obecného úradu spôsobil stredajší požiar v obci Zatín v okrese Trebišov.

Zdroj: Dnes24.sk

Oheň zachvátil okolo poludnia priestor garáže, z ktorej rýchlo prešiel na budovu úradu s kultúrnym domom. Jeho strecha je zničená.

Budova, kde sa nachádza aj miestna knižnica a archív, pritom aktuálne prechádzala rekonštrukciou. Požiar vznikol okolo poludnia, príčina je predmetom zisťovania.

„Sme malá obec, je to pre nás obrovská škoda, neviem to finančne teraz ani odhadnúť. Už sme sa tešili, že rekonštrukciou to dáme do poriadku, a teraz ani neviem, čo bude ďalej, odkiaľ budeme mať financie,“ povedal starosta Zatína Mikuláš Kukó. Poškodená je podľa neho najmä strecha, ktorá má len niekoľko rokov, a bude ju potrebné odstrániť.

„Najprv začala horieť časť, kde sú garáže, a potom to prešlo na budovu tesne vedľa, šľahali plamene, išlo to veľmi rýchlo ďalej počas desiatich minút,“ priblížil starosta. K príčine sa nedokázal vyjadriť. „Skúsime na to s hasičmi prísť, ale od elektriky to určite nebolo,“ dodal. Zamestnanci aj obyvatelia obce podľa neho pomáhali pri hasení aj vynášaní vecí a dokumentov.

Na budove pred požiarom pracovali robotníci. Rekonštrukcia sa začala podľa starostu výmenou okien a akurát sa začalo robiť na fasáde.

Pri likvidácii požiaru zasahovala viac ako desiatka hasičov, a to profesionálov zo Sobraniec, Trebišova a Kráľovského Chlmca a dobrovoľných hasičov zo Stredy nad Bodrogom. Popri lokalizácii požiaru hasiči súčasne rozoberali strešnú konštrukciu, informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Pri udalosti sa nikto nezranil.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Požiar budovy obecného úradu
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM