Správy Rôzne

Obmedzenia na moste: Pre koho je uzatvorený? Pozrite si obchádzkové trasy

Most za obcou v okrese Michalovce je obmedzený a uzatvorený pre niektoré vozidlá. Aké sú obchádzky?

Ilustračný obrázok k článku Obmedzenia na moste: Pre koho je uzatvorený? Pozrite si obchádzkové trasy
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Košický samosprávny uzatvoril most M4356 cez potok Čierna voda za obcou Stretava pre nákladnú dopravu nad 3,5 tony. Ako informuje na svojej stránke, dôvodom je zníženie zaťaženia mosta. Obchádzka povedie po ceste I/19 od Michaloviec do Trhovišťa, ďalej po ceste II/554 z Trhovišťa do Oborína a následne po ceste II/552 z Oborína do Veľkých Kapušian v smere na štátnu hranicu.

Svetelná signalizácia

Vozidlá s nosnosťou do 3,5 tony budú môcť naďalej úsekom prechádzať, avšak za dodržania dočasných dopravných obmedzení. Pri moste za obcou Stretava pribudne svetelná signalizácia, ktorá bude regulovať premávku. Aj naďalej bude rýchlosť jazdy znížená na 30 kilometrov za hodinu a doprava bude vedená v jednom jazdnom pruhu, po strede mosta. O obmedzeniach bude vodičov informovať dočasné dopravné značenie.

Obmedzenia sa dotknú aj prímestskej autobusovej dopravy. Trasa prímestských autobusov vedená cez obec Drahňov a mesto Veľké Kapušany. Cestujúci tak musia rátať s predĺžením trasy spojov. O výluke boli informované aj záchranné zložky.

Veľká rekonštrukcia mosta

„Košický samosprávny kraj pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu mosta za obcou Stretava. Nad potokom Čierna voda by malo pribudnúť dočasné premostenie,“ kraj zverejnil, že nakoľko jeho nosnosť bude 40 ton, po jeho osadení by mal byť prejazd opäť umožnený aj nákladným vozidlám.

Kraj je pripravený začať s rekonštrukciou čo najskôr, konkrétny termín aktuálne závisí od podpisu nájomnej zmluvy so Slovenským vodohospodárskym podnikom k pozemkom, ktoré majú slúžiť ako krátka obchádzka k dočasnému premosteniu.

Otriaslo Slovenskom

Statické posudky

Rekonštrukcia mosta je súčasťou projektu spolufinancovaného z európskych štrukturálnych fondov, v rámci ktorého kraj rekonštruoval cestu v smere od Michaloviec do Kráľovského Chlmca. V rámci projektovej dokumentácie, ktorá bola vypracovaná za bývalého vedenia kraja, sa rátalo s opravou polovice nosníkov mosta za obcou Stretava.

„Na základe výsledkov odborných statických posudkov však bolo zistené, že most je v zlom stave a oprava v polovičnom rozsahu nie je postačujúca. Župa preto musela prepracovať projektovú dokumentáciu, čo podliehalo súhlasu riadiaceho orgánu,“ zverejnila župa.

Popis obchádzkovej trasy pre vozidlá nad 3,5 tony:

I/19 (Michalovce – Trhovište), II/554 (Trhovište – Oborín), II/552 (Oborín – Veľké Kapušany, smer št. hranica), II/555 (smer Pavlovce nad Uhom)

Info z dedín

Pozrite si aj križovatku, ktorá robí nejednému problémy. Viac ako si s ňou poradiť nájdete TU.

Križovatka, ktorá robí nejednému problémy
3
Galéria

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM