Rôzne

Obnovili krásnu kultúrnu pamiatku, na čo bude slúžiť Zlatý býk? FOTO a VIDEO

V centre mesta máme vynovenú novú pamiatku. Rekonštrukcie sa dočkal Zlatý býk. Na čo bude slúžiť?

Zdroj: Dnes24.sk

Budova, ktorá do nedávnej minulosti slúžila na rôzne komerčné účely, sa premenila na novú mestskú galériu a turistické informačné centrum. Súčasťou rekonštrukcie bolo vytvorenie depozitu, inštalovanie galerijného systému, nábytku, ozvučenia, prezentačného systému a iného potrebného vybavenia.

S pripojením na políciu

Budova bola zabezpečená monitorovacím zariadením a kamerovými systémami s pripojením na mestskú políciu. Projekt prebieha od októbra 2019 do júna 2022. Tvoria ho tri hlavné časti. V rámci prvej sa realizovala komplexná rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky Zlatý býk.

Druhú časť tvorí zabezpečenie inovatívno-informačných kanálov a produktov cestovného ruchu.** Bola vytvorená voľne prístupná mobilná aplikácia Zemplín región, vytvorená pre platformy Android a iOS v štyroch jazykových mutáciách** (slovenská, maďarská, anglická a ukrajinská verzia).

Bude vás zaujímať:

Tipy na výlety

Vnikol aj propagačný materiál s názvom Tipy na výlety taktiež v uvedených jazykoch. Súčasne prebiehajú práce na filmovom dokumente História a súčasnosť spoločného regiónu. Mesto v rámci projektu zakúpilo 3D kameru Matterport Pro2, vďaka ktorej budú výstavy sprístupnené aj virtuálne a budú súčasťou ponuky mobilnej aplikácie.

Tretia časť projektu spočíva v organizovaní cezhraničných podujatí v oblasti umenia a kultúry, ako sú maliarske a sochárske sympóziá, tvorivé dielne, výstavy výtvarného a sochárskeho umenia.

Obnova pamiatok

Finančné prostriedky z projektu umožnili obnovu národných kultúrnych pamiatok v mestách Michalovce a Užhorod. Vznikli v nich mestské galérie a profesionálne turistické informačné centrá európskeho štandardu. Projekt tiež prispeje k spájaniu ľudí z prihraničných regiónov a pripomenie im ich spoločnú históriu a kultúru.

Jeho ambíciou je zvýšiť návštevnosť galérií, s využitím moderných technológií zapojiť ľudí do kultúrneho života a zlepšiť tak informovanosť o susediacich regiónoch Zemplín, Zemplén a Zakarpatie.

Pozrite sa: Takto vyzerá vynovená budova Zlatého býka
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM