Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

OBRAZOM: Na Vinianskom hrade sa bolo na čo pozerať. Vinobranie s úžasnou atmosférou

Bolo sa na čo pozerať a čo zažiť. Viniansky hrad ponúkol vinobranie s naozaj atraktívnou atmosférou. A nechýbalii ani ďalšie zážitky.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Na Vinianskom hrade sa bolo na čo pozerať. Vinobranie s úžasnou atmosférou
14
Galéria
Zdroj: Zemplínsko-užská hradná cesta

Záujemcovia si opäť raz mohli vyraziť na Viniansky hrad za zaujímavým podujatím. Ládadlom tentoraz bolo atraktívne vinobranie i ďalšie zážitky.

Vinobranie na hrade

„Návštevníci mohli vidieť lisovanie hrozna a jeho spracovanie. Tiež si mohli vyskúšať prešovanie alebo aj dusenie strapcov hrozna nohami,“ zverejnilo občianske združenie Zemplínsko-užská hradná cesta.

Na Vinianskom hrade okrem vinobrania priblížili ľuďom aj život Alberta z Michaloviec, ktorý bol v stredoveku jedna z najvýznamnejších osobností celého Zemplína. Jeho život sa viaže práve k hradu nad Vinným.

Aj ďalšie zážitky

Národná kultúrna pamiatka ponúkla tiež ukážky stredovekého života a zvykov. Na nádvorí hradu boli aj remeselnícke dielne. „Počas dňa si mohli návštevníci vyskúšať streľbu z luku, vidieť ukážky cvičených dravcov,“ informovali zo spomínaného občianskeho združenia. V hradnom areáli sa uskutočnil aj lukostrelecký turnaj – V. lov pána z Perína.

V historickej časti pri hrade našli ľudia i miesto malých spomienkových predmetov z hradu, ktoré si na pamiatku mohli odniesť domov.

FOTOGALÉRIA: Na Vinianskom hrade prebehlo vinobranie
14
Galéria
Zdroj: Zemplínsko-užská hradná cesta
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM