Šport

Olympijskou nádejou môže byť mladý športovec Michaloviec Roman Novák

Veľká šanca pre hráča michalovského klubu. Naša mládež ukrýva takýto talent!

Ilustračný obrázok k článku Olympijskou nádejou môže byť mladý športovec Michaloviec Roman Novák
Zdroj: Rastislav Búgel

Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 18 rokov čaká po úspešnom vystúpení na Hlinka Gretzky Cupe s historickým umiestnením na druhej priečke ďalšia medzinárodná akcia. Od štvrtka sa predstaví na Turnaji olympijských nádejí v Budapešti s papierovo slabším obsadením súperov, ale aj výrazne pozmenenou súpiskou. Z tímu, ktorý sa predstavil na Hlinka Gretzky Cupe, sa na nej nachádza len sedem hráčov.

Na poslednú chvíľu

Tréner SR „18“ Ivan Feneš priznal, že nominácia na výcvikový tábor v Piešťanoch a následný turnaj v Budapešti sa rodila veľmi ťažko. Ešte na poslednú chvíľu v nej pre rôzne dôvody musel trénerský štáb robiť viaceré korektúry.

„Veľa hráčov nám odmietlo účasť v kempe reprezentácie, pretože chcú v kluboch bojovať o miesto, z čoho som nemilo prekvapený. Najmä po tom, aký výsledok dosiahla osemnástka na Hlinka Gretzky Cupe. Poviem pravdu, nominácia nie je úplne podľa našich predstáv,“ uviedol Feneš pre hockeyslovakia.sk.

Zároveň doplnil, že v súčasnom hráčskom menoslove sa nachádza už aj gro hokejistov, ktorí majú záujem pokračovať s osemnástkou v rámci projektu centralizovanej prípravy. Ten štartuje už onedlho: „V súčasnom kádri je základ zostavy projektu centralizovanej prípravy. Minimálne teda 10 až 12 chlapcov z neho má záujem o túto cestu, ktorú ponúkame. Chcú sa na nej zlepšovať, chcú podmienky na Slovensku využiť. My sa tešíme na spoluprácu s nimi.“

Na tomto necháte oči!

Roman je náhradníkom

Generálkou na sezónne fungovanie projektu bude práve Turnaj olympijských nádejí v Budapešti, ktorí už slovenskí reprezentanti do 18 rokov pod vedením súčasného trénerského štábu jasne vyhrali. Tento rok si naň zmerajú sily s rovesníkmi z Talianska, Poľska a domáceho Maďarska.

Nominácia SR 18 na Turnaj olympijských nádejí v Maďarsku tvorí niekoľko hráčov a medzi nimi sú aj náhradníci. Práve toto miesto si zaslúžil Roman Novák (HK Mládež Michalovce). Uvidíme, či sa ukáže v programe turnaja olympijských nádejí hráčov do 18 rokov v Budapešti štvrtok 26. augusta o 15.30 hod. Slovensko – Taliansko/ piatok 27. augusta o 15.30 Slovensko – Poľsko/ sobota 28. augusta o 14.00 Maďarsko – Slovensko.

ilustračné foto

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM