Správy

Oprava trate pri Michalovciach: Výluky nás neminú, pozrite ktoré vlaky!

Železnice plánujú v najbližších dňoch opravovať železničnú trať v úseku Michalovce. V niektorých úsekoch budú cestujúci presmerovaní autobusovou dopravou.

Ilustračný obrázok k článku Oprava trate pri Michalovciach: Výluky nás neminú, pozrite ktoré vlaky!
Zdroj: TASR

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali 4. 4. 2016 s výmenou podvalov a upevňovadiel na trati Strážske – Michalovce. V traťovom úseku Strážske – Petrovce nad Laborcom zamestnanci ŽSR vymieňajú poškodené betónové podvaly.

V dňoch od 4. 4. do 7. 4. 2016 v čase od 10.30 h do 15.30 h je z dôvodu výlukových prác vylúčená osobná železničná doprava medzi železničnými stanicami Strážske – Michalovce. V dôsledku tejto výluky sú vlaky: REX: 908, 901, 910, 903 a Os 8904 nahradené autobusovou dopravou (NAD).

Zamestnanci ŽSR vo vlastnej réžii a s použitím vlastnej mechanizácie vymenia poškodené betónové podvaly a upevňovadlá a zruší sa tým prechodné obmedzenie traťovej rýchlosti 30 km/hod. Traťová rýchlosť sa zvýši na 100 km/hod. Upraví sa zároveň aj smerová a výšková geometrická poloha koľaje.

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác. Zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Môže vás zaujímať:

Na železnici vyhasol mladý ľudský život: Mladíka (†20) zrazil vlak, podľahol zraneniam!

Kuriózna nehoda na železnici: Vlak prechádzal tunelom, narazil do cencúľa!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM