Ondrej Petričko Rôzne

Oslavy Národného dňa colníkov: V centre mesta sa v piatok môžete tešiť na ukážky ich práce

Prezentácia práce colníkov, výstava chránených druhov živočíchov a zvierat, ale aj hry a súťaže pre deti budú súčasťou podujatia s názvom Colníctvo - história a súčasnosť, ktoré zavíta v piatok na Námestie slobody v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Oslavy Národného dňa colníkov: V centre mesta sa v piatok môžete tešiť na ukážky ich práce
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová informovala, že pripravovaná akcia na Zemplíne je súčasťou osláv Národného dňa colníkov. Jej program odštartuje predstavením Sekcie Colných úradov Finančnej správy SR a pracovných činností michalovských colníkov.

Ukážu výcvik sebaobrany i služobných psov

Pripravované ukážky pre verejnosť budú zamerané na prezentáciu výstroje a výzbroje colníkov, výkonu služby z oblasti colného dohľadu a daňového dozoru, skenovania batožín mobilným inšpekčným skenovacím systémom, výcviku sebaobrany či služobnej kynológie.

Pre najmladších návštevníkov pripravujú organizátori na piatok v centre Michaloviec aj viaceré hry a súťažné disciplíny. Súčasťou podujatia bude zároveň putovná výstava s názvom Nekupujme ich životy, ktorá pozostáva z exponátov chránených rastlín a živočíchov.

Podujatie sa uskutoční v piatok na Námestí slobody so začiatkom o 9.30 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM