Rôzne

Otužovanie na Šírave je trendom už dlhé roky, FOTO

Krásna príroda, čerstvý vzduch aj zlepšenie imunity. Aj vám neprekáža studená voda a tiež ste podľahli aktuálnemu trendu – otužovať sa?

Ilustračný obrázok k článku Otužovanie na Šírave je trendom už dlhé roky, FOTO
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Práve v týchto dňoch tam stretnete desiatky milovníkov ľadovej vody, ktorí si urobia dieru v zamrznutej ploche a užívajú si vodu akoby bolo horúce leto. Prechádzajú sa v bikinách, kde piesok nahradil bielučký sneh. Vek nehrá úlohu, kúpu sa naozaj všetky vekové kategórie, ktoré si posilňujú imunitu.

Kúpanie v Šírave

Zemplínske more čaká na otužilcov v lete i v zime – za každého počasia. V lete patrí medzi obľúbené rekreačné strediská, ale v zime má tiež svoje čaro. Na jej severnej strane je viacero rekreačných zariadení, ktoré sú turistickým východiskom do Vihorlatských vrchov. V zime vás tu nebudú rušiť turisti, zábava, hlučná hudba, ani vyhliadkové výletné lode.

Na Zemplínskej šírave si vychutnáte otužovanie s pohľadom na majestátny Vihorlat. Ak ešte váhate, možno vás priamo na mieste inšpirujú Šíravske bobry. Ak si netrúfate na otužovanie, môžete sa pridať k ním alebo k iným skúseným otužilcom. Mimochodom, Šíravské bobry je klub otužilcov, ktorý sa inšpiroval ozajstnými bobrami na brehoch našej krásavice Šíravy.

Milovníci ľadu

Netreba zabúdať na to, že otužovanie nie je vhodné pre každého a začínať s ním je potrebné postupne.

Ak aj vy patríte (alebo chcete patriť) do veľkej slovenskej rodiny ľadových medveďov, ktorí posúvajú svoje vlastné hranice a považujete plávanie v ľadovej vode za tú najprirodzenejšiu aktivitu, tak zábermi nižšie budete nadšení.

Zaspomínajme si na fotkách na hromadné kúpanie otužilcov v chladnom Laborci v Michalovciach.

Hl. foto: ilustračné

Zaspomínajme si na hromadné kúpanie otužilcov v chladnom Laborci
24
Galéria

Otužilci

Fotogaléria: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM