Rôzne

Otvorenie letnej sezóny na Šírave: Tešte sa na bubnovú šou i slovenského Mercuryho

Otvorenie letnej sezóny na Zemplínskej šírave už klope na dvere. Na aký program sa dá tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie letnej sezóny na Šírave: Tešte sa na bubnovú šou i slovenského Mercuryho
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročná letná turistická sezóna na Zemplínskej šírave odštartuje symbolickým odomykaním vody v nedeľu 16. júna, a to konkrétne v rekreačnom stredisku Kamenec, ktoré sa nachádza v obci Kaluža. Počas otvorenia čaká návštevníkov lákavý program.

Symbolické odomknutie

Košice región turizmus, Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu, obec Klokočov a Motel Kamenec pozývajú verejnosť na otvorenie letnej sezóny na zemplínskom mori. Slávnostné podujatie bude v spomínaný deň od 16:00 hod. prebiehať pri Moteli Kamenec. Celým programom návštevníkov bude sprevádzať moderátor Richard Hergot.

Pri slávnostnom otvorení sezóny sa v rekreačnom stredisku Kamenec plánuje aj symbolické odomknutie vôd. Tešiť sa môžete na Folklórny súbor Zemplín, vystúpi aj Peter Paul Pačut (slovenský Freddie Mercury) a zaznie aj bubnová show Batida.

Aj pre deti

Každoročne sa na programe otvorenia novej sezóny Zemplínskej šíravy stretávajú ľudia, ktorí si chcú užiť tieto chvíle a aj prvé letné lúče v tráve či vo vode. Pre mnohých je táto udalosť aj príležitosťou stretnutia sa so svojimi známymi, s ktorými si spoločne vychutnávajú pripravený program.

Sprievodným podujatím budú tvorivé dielne pre deti v réžii občianskeho združenia Papučky. Najmenší návštevníci si budú môcť skúsiť prácu na hrnčiarskom kruhu, či vyrobiť si vlastnoručne rôzne predmety. Deti čaká aj maľovanie na tvár a potešia ich aj nafukovacie atrakcie.

Pozrite si vo videu nižšie prípravu bazénov v Kaluži, ktoré pripravujú na novú sezónu.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM