Rôzne

Páračky za tónov ľudoviek: Ľudí pri Michalovciach spojili tradície, FOTO

V Zalužiciach ľudia zažili naozaj pekné momenty. Na vlastné oči sa tam dalo vidieť páračky a postarané bolo i o ďalšie lákadlá. Sledujte fotky.

Ilustračný obrázok k článku Páračky za tónov ľudoviek: Ľudí pri Michalovciach spojili tradície, FOTO
14
Galéria
Zdroj: Obec Zalužice

Do známej dediny ležiacej pri Michalovciach prilákalo ľudí páranie peria, no zažili oveľa viac. V Zalužiciach v sobotu oživili tradície za sprievodu ľudových pesničiek aj dobrôt, ktoré k fašiangom patria.

Šišky aj holubky

V zalužickom kultúrnom dome sa v sobotné popoludnie uskutočnilo pekné podujatie. Boli tam páračky, ktoré návštevníkov preniesli do čias, keď bolo v tomto období hlavne na dedinách veselo. Nechýbali fašiangové pesničky a jedlá, ktoré prilákali nielen domácich obyvateľov.

„Pochutili sme si na fajnových šiškách s lekvárom, ktoré na nás čakali už pri príchode na stoloch,“ povedala pre náš spravodajský portál Michalovce 24 pani Magdaléna. Ďalší si pochvaľovali aj domáce holubky.

„Holubky nie sú len jedlo, je to tradícia. Už tradične sa na východe pri rôznych príležitostiach podávajú holubky,“ vysvetlila nám pani Anna.

Hudobný program

Ale páračky neboli len o jedle, aj keď sa pri ňom príjemne diskutovalo a ľudí toto chutné jedlo spojilo. Stretli sa tam dávni priatelia, ale aj susedia z ulíc. Presne ako kedysi dávno na páračkách, aj tu sa spievalo, spomínalo aj trochu klebetilo.

Okrem jedla si náštevníci páračiek vychutnali i hudobný program folklórnej skupiny Bežovčan a vystúpenia žiakov miestnej Základnej umeleckej školy Zalužice.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z milej akcie, na ktorej ožili tradície v Zalužiciach.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

V Zalužiciach párali perie aj sa zabávali: Pozrite si páračky obrazom
14
Galéria
Zdroj: Obec Zalužice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM