Rôzne

Park Kerta ožije atraktívnym podujatím: Na takéto lákadlá sa môžete tešiť...

Známy michalovský park privíta atraktívne podujatie. Tešiť sa dá na rôzne lákadlá. Pozrite si program...

Ilustračný obrázok k článku Park Kerta ožije atraktívnym podujatím: Na takéto lákadlá sa môžete tešiť...
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Kertu v našom meste ovládne svojím programom Zemplínske múzeum v Michalovciach. Už v sobotu 11. mája sa tam uskutoční podujatie s názvom Múzeum v Kerte. To odštartuje o 13:00 hod. A čo všetko na návštevníkov čaká?

V bývalom grófskom parku

Návštevníci spomínanej akcie sa môžu tešiť na zaujímavý program počas celého sobotného popoludnia. „Pozývame vás do bývalého grófskeho parku pri zemplínskom múzeu, ktorí mnohí z vás poznajú pod názvom Kerta. Spoločne oslávime 100. výročie od roku, kedy sa Michalovce stali centrom Zemplínskej župy,“ pozýva verejnosť spomínané michalovské múzeum.

Podujatie pod názvom Múzeum v Kerte je súčasťou Noci múzeí a galérií. Je organizované v rámci Medzinárodného dňa múzeí a bude sa niesť v duchu 1. Československej republiky a storočnice župného mesta Michalovce.

Aj špacírky

Zemplínske múzeum v spolupráci s mestom Michalovce a Mestským kultúrnym strediskom v Michalovciach pripravili zaujímavý program. Hlavná časť bude patriť speváckym a tanečným vystúpeniam v rámci Akadémie 1. ČSR. Najmenších poteší divadelné predstavenie Rozprávkový hrniec v podaní prešovského divadla.

„Podvečer bude patriť obľúbenej moderátorskej dvojici – Martinovi Molnárovi a Matejovi Starjakovi, ktorá počas špacírok na kaveji predstaví jedného z najväčších Slovákov v dejinách,“ prezradili z múzea a zároveň dodali, že pôjde o M. R. Štefánika. Pozvanie prijal aj Ladislav Vrtel, autor predlohy štátnej symboliky Slovenskej republiky.

Program Múzea v Kerte

  • 13:00 – 13:30 hod. – Otvorenie podujatia
  • 13:30 – 15:30 hod. – Akadémia k 1. ČSR
  • 15:30 – 16:00 hod. – Vyhodnotenie súťaže o najlepší guláš
  • 16:00 – 17:00 hod. – Rozprávkový hrniec – divadlo pre najmenších
  • 17:30 – 18:30 hod. – Špacirky na kaveju o M. R. Štefánikovi
  • Bohatý sprievodný program: FS Zemplín, DFS Jurošík, FS Zemplinčane Svojina, ZUŠ Michalovce, TS Slniečko, KVH Beskydy (zmena programu vyhradená).

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Vo videu nižšie si pozrite miesta, ktoré oslovené mamičky majú rady na jarnú prechádzku v Michalovciach.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM