Krimi

Pašované cigarety skrývali v kolesách svadobnej limuzíny: Odhalili ich aj na železničnej stanici, FOTO

Muži zákona odhalili pašerákov, ktorí sa pokúsili privyrobiť si na dovoze cigariet. Policajti vypátrali nelegálny dovoz v kolesách svadobnej limuzíny a aj v šatni železničiarov.

Ilustračný obrázok k článku Pašované cigarety skrývali v kolesách svadobnej limuzíny: Odhalili ich aj na železničnej stanici, FOTO
Zdroj: TASR

Za posledných 24 hodín colníci odhalili dva prípady pašovaných cigariet. „Cigarety v piatok (16.10.) v neskorých večerných hodinách odhalili colníci na colnom hraničnom priechode Ubľa. Pokúšal sa ich prepašovať občan Ukrajiny v kolesách svadobnej limuzíny s poľskými značkami. Pri hraničnej kontrole pritom deklaroval dovoz iba 20 kusov cigariet,“ uviedla Baloghová. Pri vykonávaní colnej kontroly však služobný pes vycvičený na vyhľadávanie tabakových výrobkov označil ako podozrivé miesta všetky štyri kolesá auta. V nich bolo nakoniec ukrytých podľa policajných informácií viac ako 15 000 kusov cigariet čínskej značky v 20-kusových baleniach bez kontrolnej známky. Finančný únik na cle a spotrebnej dani bol v tomto prípade podľa polície vyčíslený na viac ako 2000 eur.

„V sobotu v popoludňajších hodinách boli v služobných priestoroch železničnej stanice v Maťovciach odhalené aj ďalšie nelegálne cigarety. Pri vykonávaní hliadkovej činnosti zameranej na odhalenie tovaru, ktorý mohol uniknúť colnému dohľadu, sa colníci zamerali na šatne železničiarov,“ doplnila Baloghová. Služobný pes označil skrinky, v ktorých sa následne našlo 5800 kusov cigariet v baleniach označených ukrajinskou kontrolnou známkou. Finančný únik na spotrebnej dani bol v tomto prípade podľa hovorkyne vyčíslený na viac ako 500 eur. „Oba prípady boli vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu postúpené príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy,“ uzavrela polícia.

Pozrite si zo zásahu polície FOTO

titulné foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Šesť Ukrajincov si to namierilo cez naše lesy s riadnym kontrabandom: Colníci nám zachránili viac ako 26 tisíc eur

Pašeráci našli úkryt pre cigarety v svadobnej limuzíne
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM