Správy Komunálne voľby

Pellegrini o plánoch do volieb: Bude Raši kandidovať za košického župana?

Hlas-SD podporí primátorov či šéfov samosprávnych krajov, ktorí sa vo funkciách osvedčili, aj keď sú z iného politického spektra.

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini o plánoch do volieb: Bude Raši kandidovať za košického župana?
Zdroj: TASR

Mimoparlamentná strana Hlas-SD je pripravená pri komunálnych voľbách vytvárať koalície s akoukoľvek stranou, výnimkou je len ĽSNS. Uviedol to líder strany Peter Pellegrini. Dodal, že Smer-SD nie je pre nich prirodzený partner, ide o jedného z potenciálnych partnerov.

Pestré koalície

„Hlas-SD nepôjde do komunálnych volieb v jedinej kombinácii s konkrétnou politickou stranou. Naše krajské organizácie dostali pokyn z centrály, že môžu vytvárať rôznorodé koalície naprieč celým politickým spektrom okrem ĽSNS, aby podporili kandidátov, ktorých zvážia, že sú dobrí a vhodní, alebo aby sa pokúsili zohnať podporu pre nášho kandidáta," povedal Pellegrini.

Podľa neho sú otvorení spolupráci aj s koaličnými stranami. Hlas-SD podľa svojho lídra podporuje pestré koalície v regiónoch. Nemajú podľa neho problém podporiť primátorov či šéfov samosprávnych krajov, ktorí sa vo funkciách osvedčili, hoci sú z iného politického spektra.

Pellegrini zároveň potvrdil, že súčasný poslanec parlamentu Richard Raši pôsobiaci v Hlase-SD nebude kandidovať za šéfa Košického samosprávneho kraja (KSK).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM