Rôzne

Pivný festival v Michalovciach je za nami: Na svoje si prišli fanúšikovia zlatistého moku aj futbalu

Trojdňový pivný festival v Michalovciach je už minulosťou. Do parku prilákal okrem Michalovčanov aj ľudí z blízkeho či vzdialenejšieho okolia. A na svoje si prišli i fanúšikovia futbalu.

Ilustračný obrázok k článku Pivný festival v Michalovciach je za nami: Na svoje si prišli fanúšikovia zlatistého moku aj futbalu
Zdroj: Dnes24.sk

Park v Michalovciach patril zlatistému moku aj Majstrovstvám Európy vo futbale. Veľkokapacitný stan, rôzne druhy piva, LED obrazovka a live vysielania futbalu boli k dispozícií všetkým návštevníkom.

Zábava pod stanmi

Michalovčania zažili festival dobrej hudby s 80 druhmi piva. V závere druhého júnového týždňa sa v Parku Študentov uskutočnili Michalovské pivné slávnosti. Počas troch dní bol pripravený rad atrakcií. Vystúpili skupiny ES Kvartet, Hurikán, Ľuboš Basarab a Mloci.

Na svoje si prišli aj milovníci ľudovej hudby a tanca, keďže boli pripravené vystúpenia zoskupenia Hatalovčan. Nechýbal ani folklórny súbor Zemplín. „Mne sa najviac páčil súbor, ktorý spieval a tancoval na ukrajinskú hudbu. Bolo to skvelé,“ zhodnotila pani Jana. Zabavila sa aj najmladšia generácia pri pozeraní rozprávok a na kotoločoch.

Areál voňal pivom i klobáskou

Celým areálom rozvoniavali pečené klobásky, cigánska, či pečené mäso. Okrem piva si mohli ľudia pochutnať na varenej kukurici aj cukrovej vate. Na jednej strane pódium plné hudby a na druhej veľa kotočov, strelnice. Deti sa najviac tešili z prítomností trampolíny.

Organizátori mysleli aj na začiatok futbalových majstrovstiev Európy. Zápas Slovensko – Wales si návštevníci pozreli na veľkopološnej LED obrazovke, ktorá bola pripravená v stane pre približne 1200 ľudí. „Je to určite lepšie sledovať zápas verejne než doma pri pive. Výkriky prítomných stoja za to,“ povedal nám Tomáš na festivale.

Môže vás zaujímať:

Blíži sa odomknutie vôd Šíravy: Pozrite si medzi prvými, čo sa chystá pri otvorení kúpacej sezóny

Naše mesto zažije návštevu na najvyššej úrovni: Do Michaloviec zavíta prezident Andrej Kiska

Michalovské pivné slávnosti
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM