Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Plán radnice na cintoríne na Bielej hore: Pozrite, čo tam chce mesto postaviť

Cintorín na Bielej hore je vybudovaný už niekoľko rokov. Michalovská radnica má na tomto mieste aj ďalšie plány. Pozrite, čo tam chce postaviť...

Ilustračný obrázok k článku Plán radnice na cintoríne na Bielej hore: Pozrite, čo tam chce mesto postaviť
Zdroj: Dnes24.sk

V Michalovciach v lokalite Biela hora máme už štyri roky nový cintorín. Plne funkčné pohrebisko sa so záujmom verejnosti zatiaľ ale nestretlo. Mesto prezradilo, že plánuje na tomto mieste postaviť nový dom smútku.

Začiatok v pláne v r. 2020

Ako magistrát uvádza, kapacity mestského cintorína na Kollárovej ulici, ale aj okolitých cintorínov pri mestských častiach, sa napĺňajú. K domu smútku, ktorý sa momentálne nachádza pri mestskom cintoríne, by mal podľa radnice čoskoro pribudnúť ďalší na Bielej hore, kde sa nachádza nové pohrebisko, ktoré ponúka tisícky hrobových miest.

Za vybudovanie domu smútku na Cintoríne Biela hora je zodpovedný Odbor výstavby, životného prostredia a miestneho rozvoja. „V roku 2018 bude prepracovaná projektová dokumentácia vybudovania domu smútku,“ zverejnil Mestský úrad Michalovce. Doplnil, že začiatok realizácie je v pláne v roku 2020

Od roku 1900

Ako ďalej mesto uviedlo, pokým nebude mať Biela hora vlastný dom smútku, poslúži pozostalým v prípade tamojších pohrebov dom smútku na Kollárovej ulici. Súčasný mestský cintorín na Kollárovej ulici je v prevádzke od roku 1900.

Samospráva začala uvažovať o potrebe nového cintorína už v roku 1996, kedy si vytypovala pre jeho možnú výstavbu štyri lokality na území mesta. Najlepšie podmienky na budovanie pohrebiska spĺňal z geologického hľadiska pozemok na Bielej hore, v blízkosti bývalého židovského cintorína. Preto nové pohrebisko postavili práve tam.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM