Správy Samospráva

Plány v okolí Zemplínskej šíravy potešia širokú oblasť Zemplína

Kraj má veľké plány v okolí Šíravy, ktoré potešia nielen domácich, ale aj ľudí zo širokého okolo Zemplína.

Ilustračný obrázok k článku Plány v okolí Zemplínskej šíravy potešia širokú oblasť Zemplína
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Košický samosprávny kraj (KSK) chystá v nasledujúcom období vo väčšej miere prípravu a výstavbu cyklotrás. V krajskom rozpočte je na tento účel vyčlenených 2,3 milióna eur, z toho pol milióna cez bankový úver. Plány sa dotknú aj zemplínskeho mora v okrese Michalovce.

Cyklotrasy v kraji

Plány cyklotrás sa týkajú viacerých lokalít v kraji.

„Povedali sme, že od teraz budeme do tejto témy vstupovať oveľa intenzívnejšie. To znamená, že budeme aj majetkovoprávne vysporiadavať pozemky, aj obstarávať projektové dokumentácie, aj realizovať výstavbu. Samozrejme, všetko má svoje finančné možnosti,“ uviedol predseda KSK R. Trnka.

Kraj podľa neho v súčasnosti obstaráva projektovú dokumentáciu na časť cyklotrasy v okolí Zemplínskej Šíravy na dokončenie zemplínskeho okruhu.

Proces budovania

Kraj pritom podľa neho donedávna fungoval len ako akýsi koordinátor budovania cyklotrás s tým, že samotné bremeno prípravy a výstavby bolo na obciach a mestách.

„Jednoducho sme vyhodnotili, že toto nefunguje, obce a mestá nemajú zdroje, možno väčšie mesto Košice vie vyčleniť nejaké peniaze, ale ostatní fungujú na fondoch a nič viac,“ konštatoval Trnka.

Foto: ilustračné

Zemplínska šírava

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM