Samospráva

Plaváreň v Michalovciach? Mesto má v pláne realizovať jej obnovu

Michalovská samospráva plánuje realizovať obnovu plavárne v našom meste. Prinášame vám podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Plaváreň v Michalovciach? Mesto má v pláne realizovať jej obnovu
Zdroj: TASR

Michalovská radnica informovala, že to, v akom objeme sa obnova uskutoční, závisí aj od toho, koľko externých zdrojov sa jej podarí získať. „Mesto rozhodlo o rekonštrukcii plavárne z dôvodu, že jej stav si to vyžaduje. Plaváreň je do značnej miery amortizovaná a registrujeme v objekte aj technické problémy, ktoré je potrebné vyriešiť,“ informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.

Posledný

Keďže sú Michalovce v tomto roku Európskym mestom športu, uchádzajú sa podľa jej ďalších slov o externé zdroje práve na rekonštrukciu tohto objektu.

„Je to posledný zo športových stánkov v meste, ktorý ešte neprešiel celkovou rekonštrukciou. Bol len čiastočne opravený, tie najväčšie nedostatky budú odstránené práve plánovanou rekonštrukciou,“ uviedla hovorkyňa.

O bližších informáciách týkajúcich sa termínov a financovania je, ako ďalej uviedla, zatiaľ predčasné hovoriť, pretože ešte nie je k dispozícii projektová dokumentácia, ktorá bude riešiť stavebné úpravy, technológiu a vonkajšie úpravy objektu.

Postavená v 70. rokoch

Ako uviedol Július Oleár, riaditeľ Technických a záhradníckych služieb mesta Michalovce, ktoré plaváreň prevádzkujú, rekonštrukciu by potrebovali v prvom rade rozvody, ktorých súčasťou je aj úpravňa vody. Pribudnúť by okrem iného mali aj ďalšie doplnkové služby.

Plaváreň v meste postavili v 70. rokoch. Jej súčasťou je 25-metrový plavecký bazén a fínska sauna. Jej chod zabezpečuje do desať zamestnancov. Vlani ju, čo sa týka verejnosti, podľa Oleára navštívilo približne 10 000 ľudí. Využívajú ju taktiež plavecké športové kluby a v jej priestoroch realizujú plavecké kurzy pre základné školy.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Mimochodom, všimli ste si už príležitostnú poštovú pečiatku týkajúcu sa Michaloviec? Pozrite si ju vo fotogalérii.

Pamätáte sa? Toto bola príležitostná poštová pečiatka týkajúca sa Michaloviec!
2
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM