Ondrej Petričko Rôzne

Po horúčavách sa výrazne ochladí: Teploty klesnú aj o 15 stupňov

Po horúčavách, ktoré vládli posledný týždeň prichádza ochladenie. A nie len nepatrné. Teploty môžu na niektorých miestach klesnúť aj o 15 stupňov oproti tým, ktoré boli minulý týždeň. Očakávať treba aj búrky.

Ilustračný obrázok k článku Po horúčavách sa výrazne ochladí: Teploty klesnú aj o 15 stupňov
Zdroj: Webnoviny.sk

Pondelok bude upršaný. Na jednotlivých miestach na Slovensku platia výstrahy pred búrkami, vetrom a dažďom. Konkrétne pre michalovský okres je vydaná výstraha 1. stupňa pre búrkami, ktorá platí až do 20.00 hodiny. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Výrazne sa ochladí, hrozia búrky

Počas dňa nás bude sprevádzať oblačné až polooblačné počasie. Na krajnom západe a postupne aj na ostatnom území, oblačné až zamračené. Na mnohých miestach sa vyskytnú prehánky alebo dážď. SHMÚ vydal na tento deň výstrahu pred búrkami a dažďom pre strednú a východnú časť územia.

Michalovský okres by mohli zasiahnuť aj krátkodobé ale intenzívne lejaky. Očakáva sa aj výskyt búrok s krúpami. „Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov),“ uviedol SHMÚ.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 28 stupňov Celzia, na západe 15 až 21 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 13 stupňov Celzia.

Foto: Webnoviny

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM