Rôzne

Počasie nepraje: Lyžiarske stredisko na Zemplíne zatiaľ otvorené nebolo

Počasie lyžiarom na Zemplíne nepraje. Menšie stredisko v Parihuzovciach, ktoré počas vlaňajšej sezóny navštívilo spolu viac ako 4 000 ľudí, zatiaľ otvorené nebolo.

Ilustračný obrázok k článku Počasie nepraje: Lyžiarske stredisko na Zemplíne zatiaľ otvorené nebolo
Zdroj: TASR

„Stredisko pripravené je. Bežnú údržbu, revízie vlekov máme v poriadku,“ informoval Ján Špitalik, štatutárny zástupca Telovýchovnej jednoty (TJ) Spartak Vihorlat Snina, ktorá areál prevádzkuje.

Rozhoduje počasie

Ľudia o lyžovanie na Zemplíne majú podľa neho stále záujem, sem-tam sa aj ozvú, aké sú podmienky. „Počasie ale neovplyvníme. Očakávame, že tento rok bude naozaj slabý,“ spomenul s tým, že výhodou je, že nemajú ani jedného zamestnanca na pracovný pomer. „Pri živote to udržiavame len dobrovoľnícky,“ zdôraznil. Do údržby vlani investovali približne 4 000 eur.

Minuloročnú sezónu hodnotil Špitalik veľmi pozitívne. Stredisko fungovalo len počas víkendov, voľných dní a sviatkov. Prevádzkových dní tam mali 28. Naposledy takú zaevidovali pred viac ako ôsmimi rokmi.

Jediný na Zemplíne

V Parihuzovciach sú dva funkčné vleky. Jeden má dĺžku 800 metrov, druhý 550 metrov. Celková plocha, ktorú má TJ v nájme, predstavuje 22 hektárov. Ide zatiaľ o jediný funkčný lyžiarsky areál na Zemplíne, keďže Skipark Chlmec v Humenskom okrese ukončil pred dvomi rokmi prevádzku, Danová pri meste Medzilaborce je mimo prevádzky už niekoľko rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM