Zuzana Ročeňová Rôzne

Počasie prepisovalo štatistiky: V Michalovciach boli prekonané teplotné rekordy až 7 dní po sebe!

Mesiac október nás prekvapil mimoriadne až extrémne teplým počasím. Príjemne bolo nie len cez deň, ale aj v noci a ráno. Padali aj historické teplotné rekordy a výnimkou neboli ani Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku Počasie prepisovalo štatistiky: V Michalovciach boli prekonané teplotné rekordy až 7 dní po sebe!
Zdroj: Dnes24.sk

Koniec októbra, vyznačujúci sa veľmi teplým obdobím, znamenal prekonanie historických teplotných rekordov na siedmich meteorologických staniciach. Podľa správy Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) historické teplotné rekordy boli na týchto staniciach zaznamenané od troch až do siedmich dní po sebe.

Až sedem dní po sebe bol prekonaný rekord maximálnej dennej teploty na stanici v Michalovciach. Denné teploty sa pohybovali od 19 do 23 °C.

Ako uvádza stránka SHMÚ, ide o hodnoty zaznamenané v dňoch 23. až 29. októbra. Namerané hodnoty denných maximálnych teplôt znamenajú rekordy v období nepretržitého pozorovania na meteorologických staniciach, od roku 1951, resp. od roku 1961.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM