Zuzana Ročeňová Krimi

Podgurážení michalovskí tínedžeri: Pozrite, čo vyvádzajú a kde pijú najčastejšie!

V krčmách by im naliať nemali, no mladí Michalovčania sa ale vynašli. Poznáme miesta, kam sa v meste neplnoletí chodia schovávať s fľašou. Policajti sú ale v strehu, a podnapitý tínedžer sa môže zobudiť nielen s opicou, ale aj poriadnym problémom na krku.

Ilustračný obrázok k článku Podgurážení michalovskí tínedžeri: Pozrite, čo vyvádzajú a kde pijú najčastejšie!
Zdroj: TASR

Mladí Michalovčania nadmerným požívaním alkoholu často riskujú vlastné zdravie či dokonca životy. Vo vyberaní si miest, kde popíjajú, sú často kreatívni. Michalovská polícia však dobre vie, kedy a kde ich hľadať.

Mladí si môžu poriadne zavariť

„V rámci hliadkovej služby zisťuje MsP požívanie alkoholických nápojov aj mládežou, ktorá sa zgrupujú v skupinkách. Väčšinou je to na odľahlých miestach nášho mesta, ale aj v areáloch škôl, kde konzumujú alkohol,“ informoval náčelník MsP Michalovce Dušan Šanta.

Takéto konanie mestská polícia postihuje ako priestupok a páchateľovi je uložená bloková pokuta. Ako doplnil Šanta : ,,Ak sa takého konania dopustia maloleté osoby, okamžite sú kontaktovaní rodičia, ktorí si ich osobne prevezmú. Rodičom môže byť uložená pokuta. Ak sú to mladistvé osoby spracuje sa oznámenie na MsÚ, ÚPSVaR a škole, ktorú navštevujú.“

Najčastejšie priestupky

Najčastejšími priestupkami proti verejnému poriadku sú priestupky vzbudenie verejného pohoršenia. ,,Pod vplyvom alkoholu sa najčastejšie dopúšťajú výtržníctva, vandalizmu, poškodzovania majetku,“ dodal Šanta.

Okrem toho poškodzujú a vyvracajú smetné koše, lavičky a rozšírené je aj sprejerstvo. Vandalizmus sa najčastejšie prejavuje v okrajových častiach mesta a tam, kde nie je kamerový systém. Je to predovšetkým park na Ul. kpt. Nálepku, odľahlé budovy ako je športová hala, ale aj zástavky MHD.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM