Krimi

Podnikateľ z okresu Michalovce úmyselne skrachoval. Hrozí mu basa!

Obvineniu z prečinu zavineného úpadku čelí 43-ročný muž z okresu Michalovce, ktorý v roku 2018 ako jediný konateľ spoločnosti spôsobil jej úpadok.

Ilustračný obrázok k článku Podnikateľ z okresu Michalovce úmyselne skrachoval. Hrozí mu basa!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Majetok, ktorého sa ku škode svojich veriteľov úmyselne zbavil, dosiahol hodnotu takmer 150 000 eur, informovala hovorkyňa košického krajského policajného riaditeľstva Jana Mésarová.

Počas rokov 2017 a 2018 mal obvinený vykonávať účtovné dispozície s finančným a hmotným majetkom svojej spoločnosti pred a po jej úpadku v rozsahu takmer 125 000 eur.

Autá previedol na inú osobu

Urobil tak poskytnutím zálohy zahraničným spoločnostiam, odpísaním pohľadávky voči zahraničnej spoločnosti, poskytnutím finančnej výpomoci fyzickým osobám.

„V roku 2019 previedol motorové vozidlá spoločnosti na fyzickú osobu a tiež na základe kúpnej zmluvy, ktorá bola uzatvorená medzi spoločnosťou a obvineným mužom ako kupujúcim, odstránil majetok spoločnosti, ktorej hodnota bola v tom čase stanovená odborným vyjadrením na 21 775 eur,“ doplnila Mésarová s tým, že mužovým úmyslom bolo zmariť čo aj len sčasti uspokojenie svojich veriteľov minimálne vo väčšom rozsahu.

Viac správ

Aký mú hrozí trest?

Polícia začala trestné stíhanie vo veci v októbri 2020, pričom listinné dôkazy získavala aj cestou právnej pomoci zo zahraničia.

„Po ich zhromaždení, dôkladnej analýze a vyhodnotení dôkazov vyšetrovateľ Policajného zboru vzniesol obvinenie konkrétnej osobe,“ dodala hovorkyňa.

Obvinenému mužovi po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody až na tri roky, stíhaný je na slobode.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM