Správy Rôzne

Podujatia v Michalovciach: Poďte za kultúrou, do kina alebo na výstavu

Máte dobrý tip na akciu v meste? My sme vám pripravili mix kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Podujatia v Michalovciach: Poďte za kultúrou, do kina alebo na výstavu
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatia sa pomaly rozbiehajú. Môžete zájsť za kultúrou na výstavy, ale aj do kina na dobrý film.

VÝSTAVA

Zemplínske kultúrne centrum a hvezdáreň na Gorkého vás pozýva na výstavu. Do 25. 6.2021 je sprístupnená výstava olejomalieb Ladislava Hrehu. Autor sa inšpiroval tvorbou nášho známeho maliara zemplínskeho slnka a ľudu T. J. Moussona.

OBRAZY KRAJINY

V MsKS v Michalovciach tvorbu autorky, ktorá mala v našom regióne ale i v zahraničí niekoľko samostatných i kolektívnych výstav. Aj preto nie je verejnosti, ktorá inklinuje k výtvarnému umeniu, neznáma. Nemožno ju zaradiť medzi neprofesionálnych výtvarníkov, nakoľko sama výtvarnú výchovu študovala v Prešove. Tvorba autorky má široký záber. Stvárňuje architektúru v pohybe a inšpiruje ju krajinomaľba. Architektúra v pohybe upúta diváka výraznou farebnosťou, čo umocňuje veselosť a radosť. Netreba opomenúť ani fakt, že každá stavba dýcha životom práve vďaka človeku. Panoráma krajiny zasa hovorí o tom, že je treba kráčať po svete s otvorenými očami a vnímať krásu, ktorá nás obklopuje. Súčasťou expozície bude aj niekoľko reprodukcií. Výstava Lucie Chocholáčkovej je verejnosti prístupná do konca mesiaca.

Nebavia vás akcie doma? Cestujte ďalej

NAPÄTIE

8. 6. 2021 o 19:30 hod. môžete ísť do kina v Michalovciach a zažiť film Napätie. Londýn, zima 1974. Celá Británia sa kvôli banským štrajkom pripravuje na výpadky elektrického prúdu. V tejto neistej dobe začínajúca zdravotná sestra Val prvýkrát prichádza do kedysi významnej, ale dnes už veľmi zanedbanej londýnskej kráľovskej nemocnice. Val je sirota, ktorej sa splnil sen a stala sa zdravotnou sestrou. Naivné ilúzie začína strácať hneď po príchode, kedy sa stretáva s prísnou vrchnou sestrou, ktorá jej vysvetlí, aké pravidlá sa musia bezpodmienečne a bez diskusií dodržiavať. Jedným z tých pravidiel je aj to, že sestra sa musí svojej práci úplne odovzdať a obetovať. Svetlá zhasnú, nemocnicou pomaly preteká šero meniace sa v temnotu. V temnote sa skrýva desivé a neľudské zlo.

TICHÉ MIESTO

V nedeľu 13. júna môžete zakončiť týždeň o 17:30 hod. filmom Tiché miesto v kine MsKS Michalovce. Nevie sa, odkiaľ prišli, ale okamžite po invázií na našu planétu sa postavili na vrchol potravinového reťazca. Reagovali na ľubovoľný zvuk a jeho pôvodcu bleskurýchle zlikvidovali. Abbottovci prežili aj preto, že sa kvôli najstaršej dcére všetci naučili komunikovať posunkovou rečou.

ilustračné foto

Z kultúry

Pozrite si aj archívnu galériu Michalovčana Petra Králika a jeho diela
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM