Správy

Policajný zbor v Michalovciach: Dôležité rady chodcom, cyklistom i vodičom

Michalovskí policajti sa prihovárajú obyvateľom nášho mesta. Prinášame priamo od nich nielen 5 rád pre chodcov i cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Policajný zbor v Michalovciach: Dôležité rady chodcom, cyklistom i vodičom
Zdroj: Mesto Michalovce

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Michalovciach opätovne vyzýva občanov, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky. A to nielen kvôli hroziacim sankciám za porušenie predpisov, ale hlavne v záujme ochrany života a zdravia, nielen svojho, ale aj ostatných účastníkov na cestách.

Pešo s alkoholom?

Predovšetkým apeluje na nemotorových účastníkov cestnej premávky – chodcov a cyklistov, aby zvýšili opatrnosť na cestách a aby sa správali zodpovedne.

„Aj oni, rovnako ako vodiči vozidiel, sú účastníkmi cestnej premávky a aj pre nich platia pravidlá. Chodci a cyklisti, ktorí sa na cestách pohybujú pod vplyvom alkoholu ohrozujú nielen seba, ale i ostatných.“

Chodci a cyklisti!

Zároveň upozorňuje chodcov a cyklistov na dôležitosť používania reflexného oblečenia a doplnkov, ktoré môžu vodičom uľahčiť rozpoznávanie situácie počas nepriaznivého počasia alebo za tmy. Ak nie je v šatníku vhodné oblečenie s reflexnými prvkami, dajú sa zakúpiť cenovo nenáročné reflexné a fluorescenčné pásky, nálepky alebo prívesky, ktoré je možné jednoducho použiť.

Chodec a cyklista je s použitím reflexného odevu alebo reflexného doplnku viditeľný na vzdialenosť až 210 m, čo je v porovnaní s bielym oblečením viac ako dvojnásobná a s tmavým oblečením sedemnásobná hodnota.

Dobré rady pre chodcov a cyklistov

  • použite reflexný odev a doplnky a to nie len za zníženej viditeľnosti, v tme, ale aj za svetla,
  • reflexné nálepky, nášivky, prívesky, predmety umiestnite na svoj odev na konce rukávov, na nohavice v blízkosti kolien,
  • deťom obstarajte školské aktovky, vaky, tašky, obuv, ktoré sú vybavené reflexnými materiálmi alebo tieto predmety doplňte o fluoreskujúce bezpečnostné prvky,
  • cyklisti – reflexné nálepky umiestnite na rám bicykla, ale aj na ochrannú prilbu,
  • reflexné doplnky môžu zachrániť život Vám i Vašim blízkym

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM