Zuzana Ročeňová Krimi

Polícia: Muž (40) na pumpe omámil mladého Michalovčana (33) a potom ho vydieral!

Roman (40) čelí viacerým obvineniam. Podľa polície omámil Michalovčana (33), ktorého následne vydieral. Teraz mu hrozí väzenie na tri až osem rokov.

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Muž (40) na pumpe omámil mladého Michalovčana (33) a potom ho vydieral!
Zdroj: TASR

Policajný vyšetrovateľ obvinil sedemnásťkrát súdne trestaného Romana D. (40), z Michaloviec, zo zločinov obmedzovania osobnej slobody a vydierania, ako aj prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla,

Polícia: V malinovke podal omamnú látku

Ako informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó, Roman v pondelok (19. 1.) večer na čerpacej stanici v Michalovciach podal v malinovke omamnú látku Michalovčanovi (33), ktorý sedel na sedadle spolujazdca osobného auta a následne zaspal.

„Obvinený nasadol do vozidla, naštartoval a s poškodeným odišiel smerom na Košice. Poškodený sa cestou v aute zobudil a žiadal od neho, aby sa vrátili domov. Obvinený s tým nesúhlasil a v jazde pokračoval,“ informoval Szabó.

Ako ďalej uviedol policajný hovorca, pri zastavení na rožňavskej čerpacej stanici, aby doplnil palivo, sa recidivista vyhrážal, že ak muž neurobí, čo mu povie, tak ho zakope v najbližšom lese. „ Peniaze na benzín však nemali, a tak poškodeného donútil, aby nechal svoj občiansky preukaz ako zálohu. V ranných hodinách proti vôli poškodeného prešli s vozidlom po diaľnici cez štátnu hranicu na územie Rakúska do Viedne, kde ho obvinený pod hrozbami fyzickej likvidácie nútil, aby išli kradnúť do obchodu. Nakoľko však nenašli vhodný objekt, od krádeže upustili a vrátili sa na Slovensko," konštatoval Szabó.

Rodičia nahlásili nezvestnosť syna

Medzitým rodičia poškodeného nahlásili nezvestnosť svojho syna, a tak polícia rozbehla po ňom pátranie. Vozidlo vypátrali na jednej z čerpacích staníc v okrese Bratislava.

„Poškodený pri kontrole policajtom najprv tvrdil, že je s obvineným dobrovoľne. Neskôr však poškodený pri výsluchu priznal všetky okolnosti ako aj to, že obvinený ho nútil podpísať papier, že mu dlží sumu 200,– € a že mu dobrovoľne dáva (otcove) auto, s čím zo strachu súhlasil. Podpísať však nič nestihol, pretože v tom okamihu prišla policajná hliadka,“ uviedol hovorca.

Obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM