Krimi

Polícia: Nepočujúcu ženu zlákali do Anglicka a potom ju nútili k prostitúcii!

Trojica z východného Slovenska čelí obvineniu z obchodovania s ľuďmi. Podľa polície mali zneužiť aj bezbrannosť mladej hendikepovanej ženy...

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Nepočujúcu ženu zlákali do Anglicka a potom ju nútili k prostitúcii!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa policajných informácií mal 35-ročný Ladislav M. robiť nábor na výhodnú prácu v Anglicku využijúc pri nahováraní finančne slabšie zabezpečenie potenciálnych záujemcov a motiváciou mu mal byť aj 50 eurový zisk za každú jednu osobu, ktorý mu mali vyplácať ďalší dvaja členovia skupiny, 36-ročný Stanislav H. a rovnako stará Františka M.

„Takýmto spôsobom a využijúc hendikep nepočujúcej 20-ročnej ženy z malej obce v okrese Vranov nad Topľou, kvôli ktorému si nedokázala nájsť prácu doma, ju autom odviezli do Anglicka. Tam jej zobrali doklady a nútili uzatvoriť „účelové manželstvo“, a tiež k prostitúcii s cudzími mužmi, pričom za každého dostala päť libier,“ informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Podľa jej slov sa mladej žene po niekoľkých týždňoch podarilo utiecť a pomocou organizácie zameranej na pomoc obetiam obchodovania s ľuďmi sa dostala späť na Slovensko.

Polícia skupinu obvinila aj v ďalšom skutku. „Išlo o podobný prípad, tiež z rovnakého okresu, s vidinou ľahkého zárobku. Stal sa v rovnakom období, koncom minulého roka. Trojica zlákala 22-ročnú ženu do Anglicka za účelom poberania sociálnych dávok. Cestou tam jej oznámili, že sa vydá za cudzinca a bude s ním žiť,“ uviedla Baloghová s tým, že príbuzní našťastie zalarmovali políciu, a tak sa jej bez ujmy podarilo vrátiť späť.

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil tri osoby zo zločinu obchodovania s ľuďmi. „Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, stíhaní sú na slobode,“ dodala policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Global24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM