Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Polievacie auto na michalovskom námestí: Osviežovanie vzduchu je len jeho pridaná hodnota

V centre Michaloviec si už môžete všimnúť v akcii polievacie auto. To však aktuálne do terénu nevyráža kvôli osviežovaniu vzduchu.

Ilustračný obrázok k článku Polievacie auto na michalovskom námestí: Osviežovanie vzduchu je len jeho pridaná hodnota
5
Galéria

Možno aj vám sa už podarilo v tomto teplom jarnom počasí naraziť na Námestí osloboditeľov v Michalovciach na polievacie auto. Hoci viacerí naši čitatelia, ktorí nás oslovili sa domnievali, že radnica ho posiela do akcie kvôli boju s aktuálnymi vysokými teplotami formou ochladzovania a osviežovania vzduchu, ako sa nám podarilo zistiť, nie je tomu tak. Magistrát nám prezradil, že vozidlo v súčasnosti prichádza do centra mesta primárne za iným účelom.

Polievanie zelene

„Polievacie auto zabezpečuje polievanie zelene a kvetinovej výsadby,“ povedala pre náš spravodajský portál hovorkyňa mesta Iveta Palečková.

Zaujímalo nás však aj to, či v tieto dni slúži spomínané vozidlo aj na ochladzovanie vzduchu v našom meste. „Osviežovanie vzduchu je len jeho pridaná hodnota, ak sa to dá takto povedať,“ vyjadrila sa I. Palečková.

V pláne je aj zvlhčovanie vzduchu

Hovorkyňa michalovskej radnice zároveň dodala, že špeciálne zvlhčovanie vzduchu polievacími autami zatiaľ v Michalovciach nerobia. „V prípade pokračujúcich horúčav resp. v letných dňoch k tomu zaiste ale pristúpime, tak ako v minulom roku,“ ubezpečila I. Palečková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

OBRAZOM: Polievacie auto v akcii na michalovskom námestí
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM