Zuzana Ročeňová Samospráva

Položí dlhoročná poslankyňa mandát? Dostala lukratívnu ponuku, ocitla sa však v konflikte záujmov!

Noví poslanci michalovského zastupiteľstva rozhodovali o veľkej veci. Ich pozornosť si vyžiadalo plánované odstúpenie Zlatuše Popaďákovej z poslaneckej stoličky. Čo je vo veci? Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Položí dlhoročná poslankyňa mandát? Dostala lukratívnu ponuku, ocitla sa však v konflikte záujmov!
Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z bodov mestského zastupiteľstva v Michalovciach bol aj návrh na vymenovanie novej riaditeľky Zariadenia pre seniorov, ktoré sídli na Ul. J. Hollého 9 v Michalovciach. Ako ozrejmil primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák (SMER – SD, KDH), už bývala riaditeľka Zariadenie pre seniorov, Agnesa Repovská požiadala o skončenie pracovného pomeru, dohodou k 15. 1. 2015. Dôvodom bol jej odchod do starobného dôchodku.

„V zmysle platných predpisov som vymenoval komisiu na vyhodnotenie, ešte predtým bolo vypísane výberové konanie. Do procesu výberového konania sa zapojili traja uchádzači. Z kandidátov, ktorí sa prihlásili na túto pozíciu mi výberová komisia odporúčala, aby som mestskému zastupiteľstvu predložil návrh, aby za nového riaditeľa Zariadenie pre seniorov bola vymenovaná Zlatuša Popaďákova. Meno je nám známe, nakoľko je členkou nášho poslaneckého zboru,“ uviedol Zahorčák.

Priority a nové plány

Zlatuša Popaďáková (SMER – SD) vo verejnej správe pôsobí dvadsaťdva rokov, tri volebné obdobia je členkou mestského zastupiteľstva a v súčasnosti je vedúcou pobočky Všeobecnej zdravotnej poisťovne v Michalovciach. Svoje plány a hlavné priority na spomínanej riaditeľskej stoličke prezentovala na mestskom zastupiteľstve, my vyberáme niektoré z nich. „Mojou hlavnou prioritou bude dosiahnuť čo najvyššiu spokojnosť klientov a ich rodinných príslušníkov. Zameriam sa najmä na ich adaptačný proces, pretože každá adaptácia si vyžaduje osobný, individuálny prístup a úzku spoluprácu sociálneho a zdravotného úseku,“ povedala Popaďáková.

„Budem dbať, aby služby v zariadení boli zabezpečované vyškoleným personálom, ktorí ovláda teoretické postupy a ich praktické využitie k tomu, ako predísť, zmierniť alebo odstrániť nepriaznivú sociálnu situáciu klienta,“ uviedla Popaďáková na margo svojich budúcich plánov na poste riaditeľky spomínaného zariadenie.

Konflikt záujmov

„Z jej vystúpenia to bolo zrejme, že súhlasí s tým, aby bola vymenovaná. Dostane sa do konfliktu záujmov, bude sa musieť rozhodnúť či sa vzdá poslaneckého mandátu alebo pozície. V takom prípade, by nastúpil náhradník, prvý v poradí,“ ozrejmil michalovský primátor.

Hlasovanie prebehlo hladko, za návrh zahlasovalo 23 poslancov a nikto nebol proti. „Proces ešte budeme musieť uzatvoriť podpísaním pracovno-právnych dokumentov. K 1. 3. 2015 je našou ambíciou, aby do tejto funkcie riaditeľky nastúpila,“ uzavrel Zahorčák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM