Správy Rôzne

Pôrodnosť v michalovskej nemocnici: Prekvapivé zistenie počas roku pandémie?

Nemocnica v Michalovciach prezradila, ako sú na tom Michalovce s pôrodnosťou. Ako ovplyvnil koronavírus túto oblasť?

Ilustračný obrázok k článku Pôrodnosť v michalovskej nemocnici: Prekvapivé zistenie počas roku pandémie?
Zdroj: Svet zdravia

Prinášame vám pár milých informácií o minuloročnej pôrodnosti v michalovskej nemocnici. Ovplyvnila korona pôrodnosť?

Viac ako vlani?

V Nemocnici Svet zdravia Michalovce sa počas minulého roku uskutočnilo 1041 pôrodov, čo je o 13 pôrodov viac oproti predošlému roku 2019. Podľa informácií od Jany Fedákovej zo siete Svet zdravia, najviac novorodencov prišlo na svet v septembri, a to 113.

Zdravotníci počas minulého roka zažili aj viacero výnimočných pôrodov. Spomínajú si najmä na fyziologický pôrod zdravého vyše 4600-gramového chlapčeka Mareka. A cisárskym rezom sa zase vlani narodila Dorotka a Timonko, ktorí vážili po narodení okolo piatich kíl, na čo tiež personál nezabudne.

Moderné izby a blízka osoba

Michalovská pôrodnica sa stala koncom roka 2017 súčasťou novopostavenej nemocnice novej generácie. Pôrodné boxy nahradili v novej pôrodnici štyri moderné pôrodné izby s vlastným sociálnym zariadením, kde prebieha celý pôrod, keďže sú vybavené ako plnohodnotné pôrodné sály.

Rodička sa tak nemusí nikam presúvať a izba poskytuje mamičkám komfortné a intímne prostredie. Na pôrod sa tiež môže pripravovať za prítomnosti blízkych osôb, či už partnera, matky alebo duly.

Pôrodnica poskytuje mamičkám možnosť absolvovať predpôrodnú prípravu či vytvoriť si individuálny pôrodný plán. Mamičkám poradia dve profesionálne laktačné poradkyne. Tento rok plánujú v pôrodnici začať poskytovať mechanickú preindukciu pôrodu balónikom či podávať nový liek na zníženie bolesti pri pôrode.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM