Zuzana Ročeňová Rôzne

Postup našich futbalistov nás niečo aj bude stáť: Chystá sa rekonštrukcia štadiónu!

Futbalový štadión MFK Zemplín už o pár týždňov zmení svoju tvár. Pôjde predovšetkým o opravy, do ktorých plánuje mesto investovať desiatky tisíc eur. Pozrite, čo všetko musíme vynoviť.

Ilustračný obrázok k článku Postup našich futbalistov nás niečo aj bude stáť: Chystá sa rekonštrukcia štadiónu!
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovskí futbalisti sa stali víťazmi DOXXbet ligy 2014/2015 a definitívne postúpili prvýkrát v histórii klubu do najvyššej súťaže Fortuna ligy. Na to, aby mohli úspešne odštartovať nasledujúci ročník súťaže bude musieť prejsť futbalový štadión v Michalovciach úpravami, ktoré vyplývajú zo smerníc na infraštruktúru pre štadióny v najvyššej súťaži.

„Nato, aby sme neprišli už v úvode o licenciu je potrebné urobiť niektoré úpravy na našom futbalovom štadióne. Hoci spomínaný štadión, aj keď spĺňa kritéria, predsa sú tam ešte drobnosti, ktoré bude potrebné zrealizovať, aby spĺňal podmienky tejto najvyššej súťaže. Ide prevažne o opravy,“ uviedol primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák.

Podľa slov Zahorčáka pôjde predovšetkým o opravu sedadiel, vytvorenie press zóny, vytvorenie priestorov pre televízne štáby, väčší počet turniketov, upravenie hracej plochy, kamerového systému, osvetlenia a podobne. „Spolu investujeme 30 000 eur. Do budúcnosti budeme musieť rátať, ak túto súťaž budeme chcieť hrať, aj s ďalšími investíciami. Jednou z požiadaviek Slovenského futbalového zväzu je aj to, aby boli trávniky vyhrievané, či väčší počet tréningových plôch, čiže aj s týmto sa budeme musieť v budúcnosti popasovať, doplnil Zahorčák.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM