Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Pozrite na tú nádheru: Morské oko sa vie postarať o krásne výjavy, FOTO

Krásne scenérie Morského oka a farby krajšie ako na maliarskom plátne. Perla pod Vihorlatom otvára svoju vernisáž každý deň. Sledujte tie diela prírody.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite na tú nádheru: Morské oko sa vie postarať o krásne výjavy, FOTO
30
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Aj k chladným dňom patria výlety do prírody. A vaše kroky si to môžu nasmerovať aj k Morskému oku. To má svoje čaro i počas jesene.

Najväčšie zahradené sopečné jazero

Jazero Morské Oko v chránenej krajinnej oblasti Východné Karpaty leží v nadmorskej výške 618 metrov a je štátnou prírodnou rezerváciou s chránenou flórou a faunou. Je to najväčšie zahradené sopečné jazero na Slovensku s rozlohou 13 ha.

Z koncového záchytného parkoviska Krivec pod Morským okom trvá pešia túra k jazeru už len 15 minút. Na 4 km trase sú osadené štyri panely, ktoré informujú návštevníkov o chránenej krajinnej oblasti Vihorlat, geológii územia, Morskom oku, ako aj o okolitých lesoch.

Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Pohľady púta aj srdce

Teraz sa ale vráťme k našej prechádzke po Morskom oku. Nie je to len aktívny pohyb, po ktorom vysmädnete a možno budete mať aj hovorovo povedané svalovku. Môžete to zobrať zhurta a rýchlou chôdzou si prejsť okruh alebo si pomalším tempom užiť čaro prírody. A možno vám bude skôr vyhovovať takpovediac zlatá stredná cesta.

Pri veľmi peknej prechádzke na vlastných nohách vašej pozornosti určite neuniknú mnohé výjavy prírody. Všimli ste si už napríklad srdce z kameňa na lesnom chodníku? Možno je tam práve pre vás…

Pozrite si fotogalériu, alebo sa na toto atraktívne miesto rovno vyberte, aby ste celú krásu zažili na vlastné oči.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

FOTOGALÉRIA: Morské oko môže aj vás potešiť svojou krásou
30
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM