Samospráva

Práce na zimáku v Michalovciach: Hotové by mali byť do konca roka

Práce na zimáku v Michalovciach, na ktoré mesto získalo dotáciu z Úradu vlády v sume milión €, by mali byť hotové do konca roka. Informovala hovorkyňa radnice.

Ilustračný obrázok k článku Práce na zimáku v Michalovciach: Hotové by mali byť do konca roka
Zdroj: Dnes24.sk

Stavenisko odovzdalo mesto zhotoviteľovi, ktorým je spoločnosť HANT BA, a.s., Považská Bystrica, koncom januára tohto roka. Rekonštrukcia, resp. dostavba štadióna zahŕňa práce na sociálnom zázemí pre hráčov, šatne, časť tribún a vonkajšiu fasádu. Ich postup mal byť stanovený po dohode zástupcov mesta, zhotoviteľa a hokejových klubov. „Fungovania klubov počas sezóny by sa to nemalo dotknúť,“ vysvetlila hovorkyňa Iveta Palečková.

Na úplné dokončenie zimného štadióna by bolo potrebné ešte dofinancovanie vo výške 1 milión eur. Mesto sa podľa slov Palečkovej usiluje získať ďalšie finančné prostriedky z externých zdrojov a pripravuje aj vyčlenenie časti financií z vlastného rozpočtu.

Michalovce požiadali o dotáciu na dostavbu zimného štadióna ešte v roku 2012 počas výjazdového zasadnutia vlády SR v meste. Opätovne o tieto finančné prostriedky žiadali ministra školstva v októbri 2015, neskôr aj Slovenský zväz ľadového hokeja a v januári vlaňajšieho roka zaslali žiadosť o poskytnutie dotácie z rezervy predsedu vlády. Rekonštrukcia štadióna podľa slov Palečkovej mešká aj z dôvodu, že jeden z pozemkov, ktorý pod štadiónom je, nebol vo vlastníctve mesta.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM