Rôzne

Pre okres Michalovce zvýšili výstrahu: Intenzívny dážď môže priniesť až 80 mm zrážok!

Meteorológovia pre Michalovský okres zvýšili výstrahu pred dažďom a to z prvého až na druhý stupeň. Zároveň nás varujú pred povodňou z trvalého dažďa.

Ilustračný obrázok k článku Pre okres Michalovce zvýšili výstrahu: Intenzívny dážď môže priniesť až 80 mm zrážok!
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre okres Michalovce novú výstrahu pred dažďom a to až druhého stupňa. Tá platí až do štvrtka 17.5. 06:00 hod.

„V okrese Michalovce sa ojedinele očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok 55 – 80 mm,“ dvíha varovný prst SHMÚ.

Tento úhrn zrážok predstavuje podľa meteorológov zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ upozorňujú ďalej odborníci.

SHMÚ však pre okres Michalovce vydal aj hydrologickú výstrahu prvého stupňa pred povodňou z trvalého dažďa, ktorá platí od 16.5. 15:00 hod. do 17.5. 14:00 hod.

„Vzhľadom na očakávaný trvalý dážď je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ uviedli meteorológovia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM