Správy

Predsa sme sa napokon dočkali: Perinbaba sa konečne prebudila, v Michalovciach a okolí sa vytvára biela perina!

Začiatok roka priniesol aj prvý sneh. Zima sa tak prebudila a mnohým vyčarila radostný úsmev. Niektorí šoféri však dôvod na smiech nemali.

Ilustračný obrázok k článku Predsa sme sa napokon dočkali: Perinbaba sa konečne prebudila, v Michalovciach a okolí sa vytvára biela perina!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý sneh dorazil do okolia Morského oka, neďaleko Michaloviec. Vtedy ho mohli Michalovčania obdivovať len tam a na fotografiách, ktoré sme vám priniesli prostredníctvom článku Keď to správca videl, hneď začal fotiť: Čarovné FOTO z obľúbeného miesta Michalovčanov!. Pár dní po novom roku prišla prvá väčšia snehová nádielka aj do metropoly Zemplína.

Pár centimetrov snehu

Prvé silné mrazy vystriedali snehové vločky a Michalovce tak ostali konečne o niečo viac pocukrované. Teploty pod nulou zabránili okamžitému topeniu snehovej prikrývky a tak do ulíc vyrazili šantiace deti, ktoré ešte majú prázdniny. Prvý sneh však narobil aj mierne problémy vodičom. „Na ceste sa večer trochu kĺzalo, cestári to asi nečakali. Nič hrozné, len 4 až 5 centimetrov snehu, ale auto hneď reaguje ináč,“ vyjadril sa pre portál Michalovce 24 Milan z Michaloviec.

Sneh obliekol aj Laborec

„Dúfam, že nebudem musieť teraz odhrabávať sneh,“ posťažovala sa Michalovčanka Lucia, keď sme sa jej spýtali, či sa zo snehu teší. Ako jedna z mnohých študentiek, aj ona má prázdniny. „Na lyžovanie to nie je, na sánkovanie zatiaľ tiež nie, uvidíme,“ dodala. „Škoda, že sneh neprišiel na Vianoce, veľmi nám chýbal, tak aspoň na toho 6. januára hádam bude,“doplnila na záver. Zaskočený snehom zostal aj Laborec. Príroda sa vyšantila nielen na ňom, ale i na stromoch v jeho blízkosti. Veď pozrite FOTO.

Môže vás zaujímať:

Keď to správca videl, hneď začal fotiť: Čarovné FOTO z obľúbeného miesta Michalovčanov!

Ľadové kráľovstvo v okolí Michaloviec: Zábery, ktoré budete chcieť pozerať zas a znovu

Naskytne sa nám pohľad, z ktorého mnohým zmrzne aj úsmev: Kedy sa ponoria michalovské medvede do Laborca?

Michalovce zasypané prvým poriadnym snehom
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM