Tomáš Šuhajda Kultúra

Premiéra humenského filmu sa blíži: Kde všade sa točilo a kto stvárnil hlavné postavy?

Premiéra už čoskoro. Na prvom humenskom filme Stálo to za to pracoval 30-členný štáb mladých ľudí na čele s Danielom Kontuľom. Ten vo VIDEU prezrádza info o hercoch, ktorí stvárnili hlavné postavy.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra humenského filmu sa blíži: Kde všade sa točilo a kto stvárnil hlavné postavy?
Zdroj: Dnes24.sk

Po rozhodnutí ísť do tohto odvážneho projektu stála pred Danielom prvá zložitá úloha – zložiť tím ľudí potrebný na natočenie filmu. Vrátane tých, ktorí v ňom budú účinkovať. Zoznam jeho priateľov mu však nestačil…

„Totiž odkedy sa venujem zachytávaniu obrazu, drvivú väčšinu svojho voľného času venujem vzdelávaniu a praktickému zdokonaľovaniu sa v tom, čo mi je srdcu blízke. Veľmi málo času tak ostáva na párty, disko, alebo čokoľvek iné, kde by som sa mohol stretávať s novými ľuďmi,“ vysvetľuje Daniel.

Efektívnou a rýchlou cestou ako osloviť väčšie publikum bolo vytvoriť minileták. „Na istote, že celé úsilie má zmysel, som začal naberať hneď, ako na ponuku začali odpisovať prví ľudia,“ hovorí autor humenského filmu.

30-členný štáb

Podľa jeho ďalších slov bolo síce cieľom vybrať tých najlepších, ale azda tou najzákladnejšou podmienkou na potenciálnych uchádzačov bola ani nie tak ich zručnosť, ako ochota minimálne mesiac bez prestávky byť každý deň na pľaci.

„Každá jedna osoba zapojená do filmu na tom pracovala bez nároku na honorár, vrátane mňa. Predstavte si, ani to niektorých neodradilo a v konečnom dôsledku sa zostavil štáb zložený z približne 30 ľudí, ktorí sa vo väčšej, i menšej forme do projektu zapojili,“ prezradil Daniel, ktorému výraznú podporu pri tomto projekte poskytla aj Detská organizácia Fénix Humenné.

Aj tu sa točilo…

Zaujímavosťou pre mnohých je zoznam miest, kde sa film natáčal. Autor filmu prezradil hneď niekoľko: park pri kaštieli, južné námestie, parkovisko pri poliklinike, Sídlisko pod Sokolejom, rieka Laborec, Hubková a množstvo ďalších miest, ktoré uvidíte v samotnom filme. Premiéra už 14. októbra o 18:00 hod. v Kine FAJN.

Ďalšie info o filme aj na Facebook.com/E­voSense

Premiéra humenského filmu sa blíži: Kde všade sa točilo a kto stvárnil hlavné po
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM