Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Prežite júl v Michalovciach i a okolí zaujímavo: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

V Michalovciach a okolí sa počas mesiaca júl chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovných 10, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Prežite júl v Michalovciach i a okolí zaujímavo: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Foto: Ľubomír Hudačko

Zemplín Veterán Rallye

30. júna – 2. júla, Michalovce a okolie

Veterány sa zídu v piatok 30. júna na Námestí osloboditeľov v Michalovciach v snahe o ustanovenie rekordu – najviac veteranistických automobilov a motocyklov na uvedenom námestí. O 17:00 hod. potom tieto vozidlá z námestia vyštartujú na prvú jazdu. O 18:00 budú vystavené veterány automobilov, motoriek i traktorov v Trnave pri Laborci. Večer bude možnosť si výstavné kúsky poobzerať na parkovisku pri Thermalparku Šírava.

Druhý deň (1. júla) sa celý konvoj od Šíravy presunie k zaujímavým zákutiam východného Slovenska. Nedeľa 2. júla bude záverečným dňom podujatia, kolóna veteránov odštartuje svoju tretiu jazdu pri Zemplínskej šírave predpoludním. Pri OC Zemplín v Michalovciach si budú môcť od 9:30 hod. záujemcovia pozrieť výstavu veteránov.

Majster grilovania

1. júla o 15:00 hod., Michalovce – časť Topoľany

Časť Michaloviec Topoľany odštartuje leto štýlovo. Ak máte radi grilovačku, tak toto podujatie bude pre vás to pravé orechové. V Topoľanoch sa totiž uskutoční 0. ročník súťaže v grilovaní. Okrem lákavej súťaže je pre návštevníkov pripravený aj koncert a to o 20. hodine. Akcia vypukne na futbalovom ihrisku.

Deň Močarian

2. júla o 15:00 hod., areál Pamätnej izby Gorazda Zvonického – Močarany

Deň Močarian začína o 15. hodine programom Močarianskými šikovníkmi. Na Ulici Andreja Šándora bude zábavný program a súťaže pre deti a rodičov, maľovanie na tvár a prehliadka ukážok z práce polície a hasičov. O 16:00 hod. bude slávnostné otvorenie – Gorazdov večer. Na pódiu pri Pamätnej izbe Gorazda Zvonického sa plánuje umelecko-hudobné pásmo o rodákovi kňazovi a básnikovi Gorazdovi Zvonickom. O 17:00 hod. čaká návštevníkov folklórne vystúpenie.

Na pódiu pri Pamätnej izbe Gorazda Zvonického sa predstavia spevácke folklórne skupiny: Močaranka, Rakovčan, Novešan a Hatalovčan. V rovnakom čase bude prebiehať futbalový zápas. Čaká vás aj diskotéka a hudba na počúvanie od 18. hodiny. V kultúrno-spoločenskom dome sa uskutoční o 15:00 hod. aj stretnutie rodákov.

Miss Domaša

7.- 8. júl, Domaša

Obľúbené letovisko nájde svoju novú kráľovnú krásy. V stredisku Valkov – Tíšava bude počas dvoch dní pripravený okrem veľkej dávky krásy aj mimoriadne atraktívny hudobný program. V piatok sa návštevníkom predstaví slovenská dídžejská špička a v sobotu bude prebiehať finálový večer v sprievode hudobných hviezd ako napríklad David Koller, Beáta Dubasová, Marián Čekovský či Igor Kmeťo ml..

Okolo Domaše

7.- 8. júl, okolie Domaše

Športové podujatie, ktoré počtom účastníkov láme rekordy. V posledných ročníkoch išlo vždy o štvorciferné číslo a veľký záujem sa predpokladá aj počas tohto jubilejného 10. ročníka. Na svoje si prídu ako vždy všetci cyklisti vrátane tých rekreačných bez ohľadu na aktuálnu kondičku. Na Dobranskej zátoke vyrastie na jeden deň cyklo mestečko plné atrakcií.

Koncerty kultúrneho leta

9. a 16. júl o 18:00 hod., tribúna pri mestskom úrade, Michalovce

Mestské kultúrne stredisko Michalovce pripravilo na nedeľu 9. júla o 18.00 hod. koncert, na ktorom vystúpi Števo ČIKO Barančík. Pôjde o country a folk žáner. V nedeľu 16. júla o 18.00 hod. vás čaká koncert speváčka Michaelly so skupinou. Všetky koncerty budú bezplatné na tribúne pri MsÚ v Michalovciach v rámci podujatí kultúrneho leta.

Amfik Šírava fest

14.- 15. júl, Hôrka

Amfiteáter, ktorý sa nachádza v rekreačnom stredisku Hôrka na Zemplínskej šírave, sa pripravuje na ďalší ročník známeho letného festivalu, ktorý sa uskutoční v dňoch 14. – 15. júla. Pozrite sa zoznam všetkých účinkujúcich Amfik Šírava festu 2017:

  • mladé kapely z východu: The Now, Freedeggs, The Overtime, Ladies & Genitals, The Parentals..
  • speváčka Nika Karch
  • kapely z východu Heľenine Oči, Smola a Hrušky
  • kapely z Nitry: Desmod, Gladiátor, Horkyze Slize
  • švédska kapela Rednex

SunDance Open Air Festival 2017

21. – 22. júl, stredisko Lúč

Najväčší open air beach festival elektronickej tanečnej hudby na Slovensku bude na Šírave. Na svojom jubilejnom 10. ročníku počas dvoch festivalových dní na Zemplínskej šírave v rekreačnom stredisku Lúč, predstaví zahraničných headlinerov a k tomu top slovenských a českých DJ-ov, ktorí sa na SunDance predstavili za posledných 9 rokov.

Kandráčovci

21. júla od 15:00 hod., Amfiteáter Lúč

Obľúbená skupina Kandráčovci vystúpi na šíravskom amfiku 21. júla. Medzi svojimi hudobnými hosťami privíta Moniku Kandráčovu a Mariannu Železnú. Skupinu Kandráčovci založil v roku 2004 jej primáš Ondrej Kandráč. Členmi tohto zoskupenia sú bývalí muzikanti z rôznych folklórnych súborov. Kandráčovci vydali množstvo albumov a získali ako prvá ľudová hudba na Slovensku naraz dve platinové platne.

Drugethovské hradné slávnosti

30. júl, Brekovský hrad

Na Brekovskom hrade nebudú ani toto leto chýbať Drugethovské hradné slávnosti. Tešiť sa môžete okrem stredovekej stavby a krásnych pohľadov aj na historický šerm, sokoliarov, divadlo pre deti či stredovekú hudbu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM