Veronika Ondo-Cholewová Správy Rôzne

Pri Michalovciach predviedli naozaj krásne zvieratá: FOTKY, ktoré si nenechajte ujsť

Neďaleko Michaloviec sa bolo na čo pozerať. Ľudia na vlastné oči mohli vidieť naozaj krásne kúsky zvierat. Boli sme pri tom s našim objektívom.

Ilustračný obrázok k článku Pri Michalovciach predviedli naozaj krásne zvieratá: FOTKY, ktoré si nenechajte ujsť
25
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Do Sliepkoviec si to počas víkendu namierili stovky ľudí z blízkeho i ďalekého okolia. Prilákal ich 10. ročník chovateľskej výstavy, ktorá sa v tejto obci ležiacej pri Michalovciach konala po druhý raz. Mohli obdivovať viac ako 100 kusov králikov, vyše 220 kusov hrabavej a vodnej hydiny, 300 holubov a viac ako 150 kusov exotických zvierat.

Počasie potešilo

Slávnostné otvorenie chovateľskej výstavy sa uskutočnilo v prvý deň (7. 10.), počas ktorého sa odovzdali aj ocenenia vystavovateľom. Návštevníkov potešilo veľmi pekné prostredie, ktoré si organizátori vybrali. Išlo o lokalitu pri obecnom úrade v Sliepkovciach s dostačujúcim priestorom pre zvieratá, trávnatý porast aj stromy. Usporiadateľom výstavy vyšlo aj vhodné počasie, lebo ako povedali, zvieratá by zle znášali horúco alebo dážď.

„Takéto sliepočky som nikdy predtým nevidela. Vyzerajú akoby mali pokreslené perie,“ povedala nám Katka z Trebišova. Aj Maroš z Budkoviec nevedel, kde sa má skôr pozerať. „Sú to krásne zvieratá a je ich tu veľmi veľa.“

Neobyčajné sliepky

Na výstave nás napríklad zaujali sliepky s bielymi nohami, ďalšie s čiernym telom, ale aj také, čo znesú až 300 vajec do roka. Neobišli sme ani národné slovenské plemeno sliepky.

Vystavovateľ a spoluorganizátor Ján Sabol nás zoznámil bližšie s niektorými jeho zvieratami. „Tieto čierne sliepočky a kohút majú aj čierne mäso,“ ukázal nám. Vzápätí našu pozornosť upriamil aj na brahmanky, jedno z najväčších plemien sliepok na svete, ktoré pochádza z Indie.

„Skoro každá jedna sliepka má na výstave aj svoju zdrobneninu,“ vysvetlil nám J. Sabol zo Slovenského zväzu chovateľov so základnou organizáciou v Sliepkovciach. Na výstave boli totiž aj maličké sliepočky.

Biely páv aj pštrosy

V Sliepkovciach mohli ľuďom do očí padnúť napríklad aj obrovské huňaté zajace, biely páv, pštrosy, či pestrofarebné bažanty. „Na bažantoch je zaujímavé to, že sa vyfarbia až po druhom roku života,“ vysvetlil pre našu redakciu Sabol, ktorý nám ukázal aj prepelice japonské, zlatého, kráľovského i strieborného bažanta. Na výstavu sa podarilo dostať nejedno interesantné zviera. Prítomných napr. zaujalo aj jedno z najstarších ruských plemien cholmogorských hu­sí.

Viac už uvidíte v našej priloženej fotogalérii.

V obci pri Michalovciach sa bolo na čo pozerať: Takéto zvieratá upútali pohľady
25
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM