Veronika Ondo-Cholewová Šport

Pri Šírave sa zídu milovníci behu: Blíži sa Klokočovská „5“

Nad brehmi Zemplínskej šíravy sa chystá tradičné bežecké podujatie. Už o pár dní sa uskutoční akcia známa ako Klokočovská „5“.

Ilustračný obrázok k článku Pri Šírave sa zídu milovníci behu: Blíži sa Klokočovská „5“
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V Klokočove v blízkosti Zemplínskej šíravy budú preteky s názvom Klokočovská „5“ v behu na päťkilometrovej trati vedúcej z obce k Vihorlatským vrchom. Už 42. ročník odštartuje 5. augusta.

Aj pre deti

V nedeľu 5. augusta sa môžete tešiť na tradičné športové podujatie v Klokočove v blízkosti Zemplínskej šíravy. Účastníci si v okolí zemplínskeho mora zmerajú sily v behu na päťkilometrovej tra­ti.

Na 42. ročníku Klokočovskej „5“ sa pobeží v šiestich hlavných kategóriách, vrátane dvoch kategórií pre ženy. Pre deti sú k dispozícii štyri ďalšie samostatné kategórie. Začiatok detských pretekov bude o 12:00 hod. a dospelí sa postavia na štart o 16:00 hod. Na víťazov čakajú aj atraktívne ceny.

Aj zahraniční bežci

Trať pretekov vedie cez obec Klokočov a pokračuje v príjemnom lesnom prostredí. Podľa dĺžky trate vedúcej k Vihorlatským vrchom, na ktorých úpätí obec leží, pomenovali v roku 1977 aj toto podujatie.

Bežecká akcia sa počas svojej histórie stala populárnou nie len na Slovensku, ale aj v zahraničí. Ako uvádzajú organizátori, svedčí o tom aj fakt, že v minulosti sa na štart postavili aj pretekári napríklad z USA, Líbye, Kene, Ukrajiny, Českej republiky, Maďarska, Poľska, Nemecka, či bývalej Juhoslávie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM