Veronika Ondo-Cholewová Správy

Príbeh, ktorý pozná celý svet: K šťastnému koncu rodiny z Ukrajiny prispeli aj v Michalovciach, FOTO

Vojna na Ukrajine ich rozdelila. Spojili ich aj vďaka Michalovciam.

Ilustračný obrázok k článku Príbeh, ktorý pozná celý svet: K šťastnému koncu rodiny z Ukrajiny prispeli aj v Michalovciach, FOTO
15
Galéria

Príbeh, ktorý pozná celý svet

Hassan strávil viac ako deň vo vlaku. Na ruke mal napísané číslo na brata. Napokon sa so súrodencami stretol v Bratislave, kde začínajú od nuly. Informovala o tom Polícia Slovenskej republiky na svojom oficiálnom facebooku. O jeho ceste informovali všetky celosvetové médiá, status z policajného Facebooku zdieľala aj Khloe Kardashian.

Opustili aj Sýriu

Nebolo to po prvýkrát, keď Hassanova rodina utekala pred vojnou. Pred rokmi museli náhle opustiť Sýriu. Otcovi sa to nepodarilo. S mamou sa usadili v jej vlasti na Ukrajine. Prešlo pár rokov a znovu sa museli dať na útek.

Ako prvé cestovali tri sestry za najstarším bratom do Bratislavy, kde študuje. Ich úlohou bolo overiť, či sa na Slovensko môže dostať aj 11-ročný Hassan. Mohol a tak ho mama poslala samého. „Nemohla ísť, babka sa ťažko pohybuje,“ objasnila polícia.

Rodina je spolu

Hrozba ruského bombardovania presvedčili mamu, aby sa aspoň pokúsila s babkou ujsť. Zobrali aj svojho malého psíka. Po veľmi náročnej ceste evakuačným vlakom sa im to v pondelok podarilo v Michalovciach.

„Výrazne pomohlo Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže /ZKSM/ a ďalší ľudia, ktorí nemôžu byť menovaní,“ zverejnila polícia.

Rodina je tak znovu pohromade. Najstarší brat má síce iba 20 rokov, no je hlavou rodiny. Vybavuje potrebné doklady, povolenia, hľadá školy, ubytovanie.

„Znovu prišli o všetko, no tentoraz im vojna nikoho nezobrala. Sú spolu a to je hlavné,“ dodali muži zákona na záver.

Hassan, ktorý cestoval sám cez celú Ukrajinu je už so svojou mamou
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM