Správy Samospráva

Približne 2000 Rómov v lokalite Mlynskej ulice mesto usmerňuje

Úsporné opatrenia v súvislosti s ekonomickými prognózami ovplyvnenými novým koronavírusom mesto Michalovce zatiaľ neprijíma.

Ilustračný obrázok k článku Približne 2000 Rómov v lokalite Mlynskej ulice mesto usmerňuje
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla hovorkyňa mestského úradu Iveta Palečková, samospráva aktuálne pracuje na získaní potrebného množstva ochranných prostriedkov a rúšok.

Pomôcky

„V súčasnosti ešte nemáme k dispozícii konkrétne údaje a keďže nie je jasná ani predstava štátu o úprave legislatívy v položkách, ktoré ovplyvňujú naše príjmy, je skoro robiť závery,“ priblížila postoj samosprávy k úsporným opatreniam.

Čo sa ochranných pomôcok týka, mesto by ich okrem svojich zamestnancov rado zabezpečilo pre všetkých seniorov nad 65 rokov a tiež marginalizovaným skupinám obyvateľov. Seniorom rúška do schránok distribuujú prostredníctvom zamestnancov mesta a dobrovoľníkov.

Kontrola

„Postupujeme podľa veku, takže teraz sú to 80– a viac roční a v ďalších dňoch ďalší,“ uviedla s tým, že vzhľadom na možnosti dodávateľa ich nie je možné všetkým seniorom doručiť naraz. Marginalizované skupiny obyvateľov žijú podľa jej ďalších slov najmä v lokalite Mlynskej ulice, kde šijú rúška priamo v komunitnom centre.

„Robia ich naši terénni sociálni pracovníci a odovzdali už približne 400 rúšok obyvateľom, ktorí tam žijú,“ vysvetlila.

Ako Palečková doplnila, približne 2000 Rómov žijúcich v lokalite Mlynskej ulice usmerňujú a informujú o vládnych nariadeniach a potrebe ich dodržiavania terénni sociálni pracovníci. Kontrolu zas vykonáva mestská polícia v spolupráci s miestnou občianskou poriadkovou službou.

Pohľad na Mlynskú ulicu v Michalovciach
7
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk/Dobšinský kopec

Foto: archív

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM