Správy

Pribudnú v michalovskom okrese desiatky nových miest? Známa firma podala žiadosť o dotáciu

Michalovská firma plánuje rozšíriť výrobu a prijať nových zamestnancov. V tejto súvislosti požiadala štát dotáciu aj investičnú podporu.

Ilustračný obrázok k článku Pribudnú v michalovskom okrese desiatky nových miest? Známa firma podala žiadosť o dotáciu
Zdroj: TASR

Naša syráreň

Syráreň Bel Slovensko plánuje rozšíriť výrobu a prijať nových pracovníkov. Investor požiadal o dve formy pomoci. Ide o úľavy na dani z príjmu vo výške 950 000 eur a dotáciu na obstaranie technológií v sume 450 000 eur. Plánované rozšírenie výroby počíta s celkovými oprávnenými nákladmi 4,25 milióna eur. "Som veľmi rád, že aj potravinárstvo našlo medzi sebou zástupcu, ktorého projekt môžeme podporiť, už len kvôli tomu, že je tam veľký multiplikačný efekt čo sa týka vstupov. Investor nielen že vytvorí 50 pracovných miest, ale dokáže aj udržať existujúcich asi 440. Čo je ešte zaujímavejšie z pohľadu slovenskej ekonomiky, že päť rokov počas doby trvania tohto projektu sa bude mlieko pre výrobu odoberať od slovenských farmárov. Takže tam vznikne niekoľko stoviek ďalších nepriamych pracovných miest, čo je pre poľnohospodárstvo veľmi významné,“ uviedol pri dnešnej návšteve syrárne štátny tajomník ministerstva hospodárstva Rastislav Chovanec.

Noví zamestnanci?

V prípade nových pracovných miest má isť predovšetkým o operátorov výroby a balenia. „Práca je vhodná pre mužov aj ženy. Nie je tu obmedzenie z pohľadu vzdelania. Chceme ľudí, ktorí chcú pracovať, majú pracovnú disciplínu a pracovné návyky. Noví zamestnanci budú dodržiavať prísne hygienické a bezpečnostné normy, keďže ide o sofistikovanú potravinársku výrobu," priblížil riaditeľ michalovskej syrárne Martin Buršák. Dodal, že ide o prácu na 24 hodín denne, sedem dní v týždni, v trojzmennej nepretržitej prevádzke. V prípade získania štátnej podpory chcú nových zamestnancov prijať v niekoľkých fázach ešte v priebehu tohto roka.

Ako je na tom projekt?

Projekt michalovskej syrárne je aktuálne v pripomienkovom konaní. „Momentálne čakáme na stanoviská od ostatných rezortov, pričom máme predbežne kladné vyjadrenia od iných poskytovateľov investičnej pomoci. Predpokladám, že projekt bude predložený na rokovanie vlády v priebehu troch týždňov," avizoval Chovanec. Spoločnosť Syráreň Bel Slovensko, a. s., je súčasťou francúzskej skupiny Bel. Pôsobí v 130 krajinách sveta a má 28 výrobných prevádzok. Na Slovensku pôsobí od roku 2000 prostred­níctvom závodu v Michalovciach a obchodného zastúpenia v Bratislave. Michalovská spoločnosť dosiahla za rok 2015 obrat takmer 74 miliónov eur.

Môže vás zaujímať:

Najnovšie INFO za Michalovský okres: Koľkí ľudia sú stále bez práce?

Títo Michalovčania majú zálusk na kreslo v parlamente: Mená ľudí z nášho mesta, ktorí kandidujú vo voľbách

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM