Veronika Ondo-Cholewová Správy

Primátor mesta Sobrance: O náš stánok s občerstvením pre utečencov je OBROVSKÝ záujem

Materiálnu pomoc utečencom z Ukrajiny museli od vypuknutia vojnového konfliktu v meste Sobrance zhromažďovať pre jej množstvo už na troch miestach.

Ilustračný obrázok k článku Primátor mesta Sobrance: O náš stánok s občerstvením pre utečencov je OBROVSKÝ záujem
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Takmer nepretržite ju triedia a ďalej distribuujú zamestnanci mesta v spolupráci s dobrovoľníkmi z občianskeho združenia Villa Szobránc. „Humanitárna pomoc je obrovská, je to fantastické,“ povedal primátor Pavol Džurina.

Vyzdvihujú príbuzných

Dobrovoľníci z Villy Szobránc začali humanitárnu pomoc zhromažďovať a uskladňovať vo svojich priestoroch v sobotu 26. februára. „Už v priebehu soboty ich priestory nestačili, a tak sme im dali k dispozícii Russayovu vilu, od pondelka (28. 2.) je všetka humanitárna pomoc sústreďovaná v telocvični základnej školy Komenského 12, kde sme mali vo štvrtok (3. 3.) zapratané už obidve telocvične,“ priblížil s tým, že okrem miestnych a obyvateľov okolitých obcí zanechávajú materiálnu pomoc pre utečencov v meste aj ľudia, ktorí chodia na hraničný priechod vo Vyšnom Nemeckom vyzdvihnúť svojich príbuzných a známych.

Kamión pomoci

S vykladaním a triedením prineseného tovaru končia až v nočných hodinách. V uplynulých dňoch odoslali pomoc v dvoch dodávkach do mesta Užhorod, vo štvrtok v noci putoval kamión humanitárnej pomoci do partnerského ukrajinského mesta Perečin.

„Ráno som rozprával s ich primátorom, kamión v poriadku došiel,“ doplnil primátor.

Chcete vedieť viac?

O čo je obrovský záujem?

Podľa Džurinových ďalších slov tiež mesto na hraničnom priechode prevádzkuje stánok s občerstvením pre utečencov. Pripravovať jedlo pomáhajú jedálne základných škôl, v piatok sa do procesu zapojili i seniori z denného centra v Komárovciach.

„Je o to na hraniciach obrovský záujem, až nestíhame zásobovať,“ skonštatoval.

Slovensko-ukrajinské hranice prekročilo tisíce Ukrajincov. Pozrite si foto z minulého týždňa.

Slovensko-ukrajinské hranice prekročilo tisíce Ukrajincov
17
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM