Správy Samospráva

Primátorov odkaz kolegom - učiteľom: Sám bol predsa jedným z nich!

Primátor (bývalý pedagóg) prehovoril k učiteľom. Nesedel len na stoličke primátora. Bol aj učiteľom a riaditeľom najstaršieho gymnázia v meste.

Ilustračný obrázok k článku Primátorov odkaz kolegom - učiteľom: Sám bol predsa jedným z nich!
Zdroj: Dnes24.sk

Sám bol predsa jedným z nich, dlhoročným pedagógom, ktorého si aj dnes mnohí obyvatelia nespájajú len so stoličkou primátora, ale aj kreslom riaditeľa Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach.

Kolegovia – pedagógovia

„Pandémia corona vírusu, ktorú prežívame už druhy rok, nás oberá o mnoho z toho, na čo sme boli zvyknutí a núti nás byť inými, čo v plnej miere platí aj o vás a o vašej práci,“ prihovoril sa primátor. Namiesto pravidelných osobných stretnutí so žiakmi, ich rodičmi, ale aj namiesto odborných kolegiálnych stretnutí, ste všetci nútení pracovať najmä v on line priestore, využívať nové, dovtedy málo známe a málo overené metódy, spoliehajúc sa väčšmi na záujem a spoluprácu samotných detí a ich rodičov, ako tomu bolo doposiaľ.

,,Podobne ako vo všeličom inom, aj tu platí, že aj to zlé je na niečo dobré. I vďaka týmto novým formám, máme všetci a osobitne vy, milí kolegovia, možnosť viac spoznávať sami seba, svoj rozsah kreativity, ale v zmenených podmienkach aj možnosti rozvoja jednotlivých žiakov, vrátane osobitého spôsobu preverovania ich takto získavaných vedomostí," zverejnil Viliam Zahorčák, primátor mesta Michalovce.

Najlepšie michalovské školy

Primátor vo svojom príhovore spomenul aj to, že verí, že to čo michalovské školy radilo k najlepším na Slovensku, sa čoskoro minimálne obnoví a kiež by aj mnohé z toho prerástlo do novej kvality, ktorá by všetkým robila radosť ešte viac, ako tomu bolo doposiaľ.

Nezabudol spomenúť, že Deň učiteľov nevnímame tak intenzívne, ako sme ho vnímali ešte pred niekoľkými rokmi. „Akoby pri všelijakých krízach, ktorých sme svedkami, kompetentným unikol zo zreteľa a nebolo by hanbou priznať sa, že takmer unikol zo zreteľa aj nám, keďže tradičné podujatia sme v súvislosti s ním nemohli pripravovať,“ do­dal.

V mene mesta Michalovce však uistil, že na učiteľov sa nezabúda. Každý rok sa v takomto období stretávali s najlepšími, ktorí si v danom roku pripomínali svoje životné jubileá.

„Dnes to, žiaľ, možné nie je, preto aspoň takto prijmite, prosím, pri príležitosti dnešného Dňa učiteľov, nielen náš pozdrav, ale hlavne už spomínané poďakovanie a popri tom aj prianie, aby ste všetci boli zdraví a aby ste sa už čoskoro mohli postaviť pred katedry pred svojich žiakov a aby ste aj naďalej zostali jednou z ozdôb nášho mesta. Želáme vám aj veľa spoločenskej priazne, veľa ozajstnej a úprimnej kolegiality a všetkým aj veľa osobného a rodinného pokoja,“ dodal na záver.

Celý príhovor nájdete TU.

Foto: archív

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM