Zuzana Ročeňová Rôzne

Problémy s opilcami v Michalovciach: Najhoršia situácia je cez víkendy, pijú aj mladí!

Tak, ako väčšina miest, aj Michalovce riešia problémy s opilcami. Najčastejšie musí polícia zasahovať pri podnapitých občanoch v noci, keď alkoholu často holdujú aj mladiství.

Ilustračný obrázok k článku Problémy s opilcami v Michalovciach: Najhoršia situácia je cez víkendy, pijú aj mladí!
Zdroj: TASR

V Michalovciach sa stretávajú mestskí policajti počas služby s asociálmi a taktiež, žiaľ, aj s mládežou, ktorá to vie v piatok večer a cez víkend s alkoholom poriadne prehnať. Počet zákrokov MsP v porovnaní s minulým rokom je zhruba na rovnakej úrovni.

VZN-ko porušujú najmä asociáli

Mesto Michalovce prijalo nariadenie VZN, ktorým je zakázané konzumovať alkoholické nápoje na verejnosti.,, Toto VZN je často porušované hlavne zo strany asociálov. Taktiež MsP v rámci hliadkovej služby zisťuje požívanie alkoholických nápojov aj mládežou, ktoré sa zgrupujú v skupinkách na odľahlých miestach, ale aj v areáloch škôl, kde konzumujú alkohol,“ informoval náčelník MsP Michalovce Dušan Šanta. Takéto konanie mestská polícia postihuje ako priestupok a páchateľovi je uložená bloková pokuta. Ako doplnil Šanta : ,,Ak sa takého konania dopustia maloleté osoby, okamžite sú kontaktovaní rodičia, ktorí si ich osobne prevezmú. Rodičom môže byť uložená pokuta. Ak sú to mladistvé osoby spracuje sa oznámenie na MsÚ, ÚPSVaR a škole, ktorú navštevujú.“

Najčastejšie priestupky

Najčastejšími priestupkami proti verejnému poriadku sú priestupky vzbudenie verejného pohoršenia. ,, Pod vplyvom alkoholu sa najčastejšie dopúšťajú výtržníctva, vandalizmu, poškodzovania majetku,“ dodal D. Šanta. Okrem toho poškodzujú a vyvracajú smetné koše, lavičky a rozšírené je aj sprejerstvo. Vandalizmus sa najčastejšie prejavuje v okrajových častiach mesta a tam, kde nie je kamerový systém. Je to predovšetkým park na Ul. kpt. Nálepku, odľahlé budovy ako je športová hala, ale aj zástavky MHD.

Problémy s mládežou

Najväčšie problémy s podnapitými občanmi a prejavmi výtržníctva bývajú v nočných hodinách z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu, keď sa podgurážená mládež vracia z nočných podnikov. Podľa slov náčelníka Dušana Šantu väčšie problémy sú skôr s mládežou ako s asociálmi. Asociáli sa zgrupujú v určitých skupinkách na obľúbených miestach, predovšetkým v blízkosti obchodných prevádzok, kde si môžu zakúpiť lacný alkohol. V prípade, že sa dopúšťajú protiprávneho konania sú z miesta vykázaní čo aj rešpektujú. Problém je však v tom, že sa presunú na iné miesto, kde opäť vykonávajú tu istú činnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM