Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Program rozvoja Michaloviec do r. 2022: Medzi prioritami je aj školstvo, čo je v pláne?

V Programe rozvoja mesta Michalovce na roky 2019 – 2022 medzi prioritami figuruje aj oblasť školstva. Čo má naše mesto v pláne?

Ilustračný obrázok k článku Program rozvoja Michaloviec do r. 2022: Medzi prioritami je aj školstvo, čo je v pláne?
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovská samospráva sa vo svojom Programe rozvoja mesta Michalovce na roky 2019 – 2022 zameriava aj na školstvo. To v ňom figuruje medzi prioritami.

Materské školy

Mesto považuje školské areály materských škôl za jednu z investičných priorít. Za tým účelom chce pokračovať v ich oprave a oprave spevnených plôch a tzv. terasiek. V Michalovciach plánujú dokončiť rekonštrukciu objektov materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti, ale aj podporiť rekonštrukciu objektu škôlky v zriaďovateľskej pôsobnosti cirkvi, ktorý je ale v mestskom vlastníctve.

Komplexnej rekonštrukcie sa má dočkať MŠ na Vajanského ulici. Radnica chce podporovať vznik nových detských ihrísk v areáloch materských škôl a aktivity, ktoré povedú ku skvalitneniu výchovno- vzdelávacieho procesu v týchto školách.

Rekonštrukciám sa majú potešiť aj základné školy. Okrem toho michalovská samospráva uvádza, že plánuje naďalej využívať formy pozitívnej motivácie škôl i jednotlivých žiakov ich oceňovaním a prijímaním na úrovni primátora, propagovať ich úspechy s využitím miestnych médií.

Osobitne chce podporovať žiakov, ktorí budú mesto reprezentovať v republikových a medzinárodných súťažiach, ako aj podujatia organizované základnými školami, ktoré budú prispievať k propagácii mesta na Slovensku a v zahraničí.

Mesto uvádza, že chce pomôcť aj pri aktivitách CZŠ sv. Michala Michalovce pri skvalitňovaní výchovnovzdelá­vacieho procesu v škole i v ich snahe usporiadať vlastnícke vzťahy k nehnuteľnostiam, ktoré škola užíva. S podporou iniciatív, ktoré povedú k zvýšeniu atraktivity, môže podľa michalovskej samosprávy rátať aj Základná umelecká škola na Štefánikovej, v ktorej mesto plánuje pokračovať aj v rekonštrukcii objektu.

Vysoké školstvo

Michalovce chcú podľa vlastných slov naďalej všestranne finančne pomáhať i stredným školám. Okrem toho plánujú podporovať ďalší rozvoj vysokých škôl etablovaných v meste. Chcú aktívne podporovať Nadáciu profesora Čolláka a pokračovať v zlepšovaní stavu objektov, ktoré sú vo vlastníctve Mesta Michalovce, v ktorých sídlia vysoké školy.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Keď už sme pri školskej téme, možno vás potešia aj recepty pre deti, ktoré nájdete nižšie vo videu.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM